Etusivu > Uutiset > 2017 > 01 > Pori kaavailee yt-neuvottelujen jatkamista

Pori kaavailee yt-neuvottelujen jatkamista

(23.01.2017 09:43 Salla Rajala / päivitetty 23.01.2017 09:43)

Porin kaupunki suunnittelee 15. joulukuuta 2016 päätetyssä yhteistoimintaneuvottelussa sovitun mukaisesti neuvottelujen jatkamista henkilöstönsä kanssa. Neuvottelut liittyvät organisaatiouudistukseen, joka astuu voimaan 1. kesäkuuta.

Projektipäällikkö Esa Lunnevuori täsmentää, että yhteistoimintaneuvottelujen taustana on organisaatiouudistukseen liittyvän asukkaiden, asiakkaiden ja yritysten palvelujen kehittämisen lisäksi henkilöstön aseman huomioiminen hyvän työnantajan tapaan.

– Henkilöstövaikutukset konkretisoituvat valmistelun edetessä. Yhteistoimintaneuvotteluilla ei kuitenkaan tavoitella lomautuksia, irtisanomisia tai osa-aikaistamisia.

Neuvottelut on tarkoitus käydä hallintokunta-, työpaikka- ja välittömän yhteistoiminnan tasoilla. Hallintokunta- tai vastuualuekohtaisen yhteistyötoimikunnan kokous on määrä kutsua koolle viimeistään 3. helmikuuta lähetettävällä kutsulla.

– Kutsumisesta vastaavat virastopäälliköt ja konsernihallinnon vastuualueiden päälliköt. He tulevat saamaan asiasta ohjeen organisaatiotoimikunnan käsittelyn jälkeen.

Yhteistoimintaneuvotteluiden ulkopuolelle on rajattu joulukuussa päättyneen kaupunkitason yhteistoimintamenettelyn mukaisesti Porin perusturvakeskuksen ja Satakunnan Pelastuslaitoksen henkilöstö. Myöskään liikelaitoksissa neuvotteluja ei käydä tässä vaiheessa.

Organisaatiotoimikunta ja kaupunginhallitus ovat linjanneet kaupunkitason johtamis- ja toimintaorganisatiosta. Porin kaupunginvaltuusto päättää siitä kokouksessaan 23. tammikuuta.

Toimialajohtajavalinnat, kaupunkistrategia ja hallintosääntö etenevät kaupunginvaltuuston hyväksyttäviksi 27. helmikuuta. Esimiestason valinnat tehdään maaliskussa ja sitä seuraava taso huhtikuussa. Toimialajohtajista seuravat tasot täytetään ensisijaisesti sisäisen hakumenettelyn kautta.


Hakusana