Etusivu > Uutiset > 2017 > 01 > Porilainen kehitysvammaisten uusi bändi PUUpäät esiintyy Finlandia-talolla

Porilainen kehitysvammaisten uusi bändi PUUpäät esiintyy Finlandia-talolla

(20.01.2017 14:36 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 20.01.2017 14:36)

Porin Ojantien toimintakeskukseen perustettiin viime vuonna uusi 8-henkinen skiffle-bändi. Bändi pääsee satojen hakijoiden joukosta esiintymään Helsingin Finlandia-talolle kehitysvammaisten muusikoiden ja taiteilijoiden kulttuuritapahtumaan, KeMuT –konserttiin.

PUUpäät -bändin musiikkisuuntaus on pääosin iskelmä- ja kansanmusiikkipohjaista. Laulua säestetään niin sanotuilla "epäsoittimilla", jotka Ojantien toimintakeskuksen puutyöryhmä on suurimmaksi osaksi itse valmistanut. Siitä juontaa myös bändin nimi PUUpäät. Soittimia ovat muun muassa cajun-rumpu, narubasso, kauhanjetit eli puulusikat, pyykkilauta ja rytmimuna.

Bändi on tehnyt keikkaa jo muun muassa vanhainkoti Himmeliin ja Väinölässä lasten iltapäiväkerhoon.

KeMuT –konsertti järjestetään tänä vuonna 45. kerran 28.1.2017. PUUpäät-bändin matka ja esiintyminen Finlandia-talolla dokumentoidaan yhteistyössä MEKA-TV:n ja Satakunnan Elävän Kuvan keskuksen kanssa.

Dokumentti liitetään Suomi - 100 vuonna 100 elokuvaa -ohjelmasarjaan. Näistä elokuvista kolmasosan tekevät erityisryhmät, jossa yhtenä mukana on Ojantien toimintakeskus.

kuva Eturivi vasemmalta: Anne Uusikorpi, Mervi Aaltonen, Kari Stenman, Juha Lindblom ja Ville-Veikko Lahtinen. Takarivi vasemmalta: Patrik Kylävainio dourari, Juho Mäkinen, Matti Virtanen, Asko Lehti kapellimestari, Jari Björqvist, Jussi Nuolivaara dourari. Kuva: Heljä NevanpääHakusana