Etusivu > Uutiset > 2017 > 01 > Suunnista energiansäästöön

Suunnista energiansäästöön

(16.01.2017 11:47 Anu Pujola / päivitetty 16.01.2017 11:48)

Kiinnitä huoneentauluja kodin tai työpaikan seinille askelmerkeiksi matkallasi energiansäästöön.

Energiansäästössä asenne ratkaisee ja pienillä teoilla on suuri merkitys. Kun kuluttaa vain sen mitä tarvitsee, säästää ympäristöä. Tämä on ensimmäinen, ja tärkein, ohje energiansäästössä. Satahima – Kohti hiilineutraalia Satakuntaa -hankkeessa on valmistunut tusina huoneentauluja, jotka ohjaavat energiansäästöön niin kodeissa, työpaikoilla, päiväkodeissa, kouluissa kuin terveyskeskuksissakin. Ohjeet liittyvät sähköön, lämpöön, veteen, kierrätykseen ja liikkumiseen. Energiansäästöohjeiden kekseliäs kuvitus auttaa ihan pienimpiäkin suunnistamaan energiansäästön maailmassa. Ohjeiden kuvitus ja ulkoasu ovat Porin kaupungin viestinnän käsialaa.

Kasvihuonekaasupäästöistä 75 % muodostuu energiasektorilta. Omaa energiankulutustaan vähentämällä vähentää myös toiminnastaan aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä ja hillitsee osaltaan haitallista ilmastonmuutosta. Energiansäästöohjeiden mukaan on todella helppo toimia ja ne toimivatkin askelmerkkeinä matkalla kohti energiaa säästävämpään elämäntapaan. Tutustu yhteen uuteen ohjeeseen joka viikko ja ota se osaksi arkipäivääsi tai tee energiansäästöremontti käyttötottumuksissasi ja ota kaikki 12 ohjetta käyttöön kerralla. Ja jos tarvitset säännöllistä muistutusta energiaa säästävämmässä elämässäsi, tulosta ohjeet ja kiinnitä niitä ympäri kotiasi tai työpaikkaasi.

Energiansäästöohjeet löydät Satahima-hankkeen internetsivuilta.

kuva


SATAHIMA – Kohti hiilineutraalia Satakuntaa -hanke on Porin kaupungin ympäristöviraston 1.1.2015–31.12.2017 toteuttama hanke, jossa kehitetään kuntien ja pk-yritysten hiilineutraaleja toimintoja ja palveluita. Hanke on saanut Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta ja rahoituksen on myöntänyt Satakuntaliitto. Porin kaupungin lisäksi hankkeeseen osallistuu ja sitä on rahoittamassa muitakin Satakunnan kuntia ja energiayhtiöitä.

kuvaHakusana