Etusivu > Uutiset > 2017 > 02 > Asukkaiden ja yritysten toiminta selvitetään Porin tulipalossa

Asukkaiden ja yritysten toiminta selvitetään Porin tulipalossa

(22.02.2017 08:56 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 22.02.2017 08:57)

Porin asukkaiden ja yritysten toiminta tammikuisen tehdaspalon aikana selvitetään. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK on tehnyt avoimen kyselyn alueen asukkaille ja yrityksille. Tavoitteena on saada tietoa siitä, miten vaaratilanteessa toimitaan.

Porissa sijaitsevalla Huntsman Pigmentsin tehtaalla syttyi raju tulipalo 30. tammikuuta. Palon seurauksena viranomaiset antoivat lähialueelle vaaratiedotteen, jossa kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto.

SPEK haluaa nyt selvittää, miten lähialueen asukkaat ja yritykset toimivat vaaratilanteessa. Asukaskyselyn tavoitteena on kerätä tietoa tiedonkulusta vaaratilanteissa, asukkaiden toiminnasta, kokemuksista ja tarpeista. Kyselyyn toivotaan erityisesti vastauksia lähialueen asukkailta. Avoimeen ja nimettömänä tehtävään kyselyyn voivat osallistua myös vaara-alueen ulkopuolella olleet henkilöt. He voivat tehdä kyselyn mielikuvaharjoitteena ja arvioida, miten olisivat tilanteessa toimineet.

Työpaikoille suunnatussa kyselyssä pyritään kartoittamaan työpaikkojen toimintaa vaaratilanteessa ja sen jälkeen sekä mahdollisia myöhempiä vaikutuksia toimintaan. Kummankin kyselyn vastauksia hyödynnetään SPEKin järjestämissä koulutuksissa, joiden avulla kehitetään turvallista asumista ja työpaikkojen turvallisuusjohtamista. Kyselyt on tehty yhteistyössä useiden eri järjestöjen kanssa.

Asukkaiden kyselyyn voi vastata 5. maaliskuuta saakka:
https://www.webropolsurveys.com/S/C0D9425E0559061B.par

Työpaikkojen kyselyssä vastausaikaa on 12. maaliskuuta saakka:
https://www.webropolsurveys.com/S/121D05E42240A0DC.par


Hakusana