Etusivu > Uutiset > 2017 > 02 > Eteläkauppatorin pysäköintikokeilu: Lauantaipäiville tunnin maksuttomia kiekkopaikkoja

Eteläkauppatorin pysäköintikokeilu: Lauantaipäiville tunnin maksuttomia kiekkopaikkoja

(08.02.2017 13:34 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 08.02.2017 14:02)

Uusi liikennejärjestely astuu voimaan keskiviikkona 8.2.2017.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 16.1.2017, että Eteläkauppatorin lauantaipysäköinti muutetaan maksuttomaksi, tunnin aikarajoitetuksi pysäköinniksi, yhden vuoden kokeilun ajaksi. Pysäköintipaikoilla on lauantaipäivisin pysäköintikiekon käyttövelvollisuus. Kokeilun aikana tarkkaillaan autopaikkojen täyttöastetta ja järjestelyn vaikutuksia pysäköintituloihin.

Kauppatorin pysäköintipaikkojen täyttöastetta tutkittiin joulukuussa 2016 kolmena lauantaina. Eteläkauppatorin täyttöaste oli 44-100 prosenttia ja Pohjoiskauppatorin 33-62 prosenttia. Koska autopaikkojen täyttöaste on suhteellisen alhainen joulukuun vilkkaimpinakin lauantaipäivinä, on arvioitu, että maksuton pysäköinti lisäisi asiointia ydinkeskustan liikkeissä.

Erityisesti kauppatorin varteen sekä kävelykadulle sijoittuvien liikkeiden asioinnin on arvioitu helpottuvan jossain määrin. Maksuton pysäköinti elävöittäisi muun muassa Kauppatoria, kävelykatua ja kauppahallia asioinnin helpottuessa. Järjestely näkyisi yrittäjien arvioiden mukaan kaupunkikuvassa kasvavina asiakasvirtoina sekä kasvavina kassavirtoina.

Aloitteen Eteläkauppatorin ja Pohjoiskauppatorin autopaikkojen muuttamisesta maksuttomiksi aikarajoituspaikoiksi lauantaipäiviksi tekivät Kävis ja Porin Yrittäjät ry.

kuva Kuva: Heli Koskela


Hakusana