Etusivu > Uutiset > 2017 > 02 > Itä-Porin yläkoulu ja Koivulan erityiskoulu siirtynevät korvaaviin tiloihin

Itä-Porin yläkoulu ja Koivulan erityiskoulu siirtynevät korvaaviin tiloihin

(07.02.2017 09:44 Salla Rajala / päivitetty 07.02.2017 09:44)

Itä-Porin yläkoulun 7. ja 8. luokan oppilaat ja henkilökunta siirtynevät Kuninkaanhaan ja Porin Suomalaisen yhteislyseon peruskorjattuihin koulutiloihin ensi syksystä alkaen. Siirtoa esitetään sivistyslautakunnalle, koska huonokuntoisessa koulussa on pahoja sisäilmaongelmia. Myös Koivulan erityskoululle haetaan lisää väistötiloja Satakunnan ammattikorkeakoulun kampukselta syksystä alkaen. Siirtojen tarkempi suunnittelu on jo aloitettu.

Henkilökunnalle ja oppilaille on järjestetty tilanteesta tiedotustilaisuus tiistaina 7. helmikuuta. Tietoa on lähetetty koteihin myös Wilman välityksellä. Yhteensä tilanne koskettaa noin 170 Itä-Porin yläkoulun ja 30 Koivulan erityiskoulun oppilasta sekä noin 50 henkilöstöön kuuluvaa.

Sivistysjohtaja Jari Leinosen mukaan Itä-Porin koulun sisäilmaongelmia ja jatkamismahdollisuuksia syksyyn 2019 asti on arvioitu nykyisen oiretilanteen ja jäljellä olevien kiinteistöön kohdistuvien toimenpiteiden osalta.

- Koulun sisäilmaa on tutkittu ja rakenteita korjattu henkilökunnalla ja oppilailla ilmenneen oireilun vuoksi. Tilanne ei ole kuitenkaan kohentunut riittävästi. Nyt sisäilmaa parantavia toimia on tarkoitus tehostaa siten, että koulutyötä on mahdollista jatkaa vielä kevään ajan.

Mikäli siirto toteutuu, Kuninkaanhaassa ja Yhteislyseossa joudutaan työskentelemään ahtaasti kaikki mahdolliset tilat ja työskentelyajat hyväksi käyttäen. Uuden opetussuunnitelman mukainen uudistuva pedagogiikka yhteisöllisine toimintamuotoineen ei kaikin osin toteudu. Siirtyvien oppilaiden koulukuljetukset järjestetään kuljetussäännön mukaan koulukuljetusrajan ollessa viisi kilometriä.

- Itä-Porin koulutilanteen saama käänne on valitettava, mutta ratkaisulla pyritään turvaamaan oppilaille ja henkilöstölle terveellinen ja turvallinen kouluympäristö. Terveys on ensisijainen ja tärkein asia elämässä, Leinonen toteaa.

Itä-Porin uuden koulukeskuksen suunnitelmat ovat pitkällä. Nykyisen koulurakennuksen tilalle on tarkoitus rakentaa uuden ajan ja uuden pedagogiikan yhtenäis- ja erityiskoulu, johon sijoittuvat saman katon alle luokat 1-9 ja erityiskoulu. Koulun on määrä valmistua syksyllä 2019.


Hakusana