Etusivu > Uutiset > 2017 > 02 > Kinokellarin kevätkausi alkaa

Kinokellarin kevätkausi alkaa

(27.02.2017 14:03 Helvi Selesmaa / päivitetty 27.02.2017 15:21)

Kinokellarin kevätkausi Promenadikeskuksessa käynnistyy 1.3. Elokuvaesitykset ovat keskiviikko iltapäivisin klo 16.00 kolmea poikkeusta lukuun ottamatta. Liput Kinokellariin voi ostaa näytöspäivänä klo 14 alkaen Finnkinon myyntipisteestä.


kuva

Jim Jarmusch: Paterson

Kauden kymmenestä elokuvasta yhdeksän on Porin ensi-iltoja, ja kaikki ovat näkyvimmillä kansainvälisillä festivaaleilla palkittuja. Laadukkaassa eurooppalaispainotteisessa ohjelmistossa on Japanin lisäksi edustettuna myös Argentiina ja Chile, yhteistuotantoina.

Kinokellari tarjoaa kevään sarjallaan valtavirrasta poikkeavan, monipuolisen, ja korkeatasoisen ohjelmiston. Kausi koostuu puhutuista, puhuttelevista, ajankohtaisista, draamoista, aikalaiskuvauksista, komedioista ja psykotrillereistä. Kauden lapsuuden unelmia kuvaava animaatio on maineikkaan japanilaisen studio Ghiblin klassikon 25-vuotisjulkaisu. Elokuvissa käsitellään muun muassa ystävyyttä, sukupolviristiriitoja ja arjen sankaruutta elämänmakuisella ja realistisella otteella. Läheisriippuvuuden, itsenäisyyden ja vapauden teemat saavat kauden elokuvissa universaalin hienovaraisen käsittelyn leikkisästi vakavalla tavalla.

Kauden 1.3. avaava Jim Jarmuschin ohjaama elokuva "PATERSON" kertoo newjerseyläisestä runoja rustaavasta bussikuskista ja hänen vaimostaan. Elokuva tarkastelee hiljaisen eleettömästi jokapäiväisen arjen ylä- ja alamäkiä. Cesc Gayn ohjaama elokuva "PARAS YSTÄVÄNI TRUMAN" nähdään 8.3. Elokuva kertoo lapsuudenystävien tapaamisesta ja käsittelee huumorin keinoin kypsästi kuolemaan liittyvää dramatiikkaa. Pablo Larrainin 15.3. esitettävä elokuva "NERUDA" on toden ja kuvitellun rajapinnassa kulkeva mestariteos. Elokuva on ohjaajansa häkellyttävä sukellus Nobel-palkitun runoilijan Pablo Nerudan mieleen ja siihen perintöön, jonka hän jätti lukijoilleen. Ohjaajamestari Ken Loachin elokuva "I, DANIEL BLAKE" nähdään 22.3. Todenmakuinen ja riipaiseva draama ruotii koskettavasti hyvinvointivaltion horjumista. Siinä kelpo kansalaiset juuttuvat byrokratiakoneiston rattaisiin. Elokuva on herättänyt keskustelua brittiparlamentissa saakka.

Kauden muut elokuvat ovat Maren Aden "ISÄNI TONI ERDMANN" 29.3. klo 15.00, Martin Scorsesen "SILENCE" 5.4. klo 15.00, Mia Hansen-Løven "TÄMÄN JÄLKEEN" 12.4., Whit Stillmanin " LOVE & FRIENDSHIP" 19.4., Paul Verhoevenin " ELLE" 26.4. klo 15.45 sekä Isao Takahatan "EILISEN KUISKAUS" 3.5.

Matineaesite kevät 2017 (pdf, 0.17 Mt)


Hakusana