Etusivu > Uutiset > 2017 > 02 > Pori mukaan Aalto-kaupunkien yhteistyöverkostoon

Pori mukaan Aalto-kaupunkien yhteistyöverkostoon

(03.02.2017 13:32 Salla Rajala / päivitetty 03.02.2017 13:32)

Aalto-kaupungeille on perustettu oma yhteistyöverkosto Alvar Aalto -säätiön ja Jyväskylän kaupungin aloitteesta. Verkoston tarkoituksena on tiivistää yhteistyötä Aalto-kaupunkien välillä ja kasvattaa Aalto-tietoutta sekä kotimaassa että ulkomailla.

Ensimmäisessä vaiheessa mukana on yhteensä yksitoista suomalaista kaupunkia. Verkoston perustamisasiakirjan allekirjoittivat Jyväskylässä perjantaina 3.2.2017 Alajärvi, Espoo, Eura, Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Paimio, Pori, Rovaniemi ja Seinäjoki. Varkaus allekirjoittaa perustamisasiakirjan myöhemmin helmikuussa 2017.

- Idea Aalto-kaupunkien verkostosta on ollut idullaan jo pidemmän aikaa. Kaupunkien väliselle yhteistyölle on selvä tilaus, Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh kertoo.

Aalto-kaupunkien verkostoon voi liittyä suomalainen tai ulkomaalainen kaupunki tai kunta, jonka alueella on vähintään yksi Alvar Aallon toteutunut merkittävä suunnittelukohde. Kaiken kaikkiaan Aalto-kaupunkeja löytyy nelisenkymmentä ympäri maailman.

Satakunnassa Aalto-kohteista keskeisimpänä pidetään Porissa Noormarkun ruukin alueella sijaitsevaa Villa Maireata. Vuonna 1939 suunniteltu rakennus on yksi Aallon arvostetuimmista ja kansainvälisestikin tunnetuimmista töistä. Eurassa Aallon suunnittelemia rakennuksia on Kauttualla.

Vapaamuotoinen verkosto mahdollistaa mukana oleville kaupungeille ja Alvar Aalto -säätiölle entistä tiiviimmän ja monipuolisemman yhteistyön erityisesti Aaltoon liittyvän viestinnän, markkinoinnin, matkailun sekä näyttely- ja tapahtumatuotannon osalta. Tavoitteena on kasvattaa Aallon tunnettavuutta ja brändiä kotimaassa ja ulkomailla.

- Toiveena on, että tulevaisuudessa verkostosta on muodostunut kaikki Aalto-kaupungit kattava kansainvälinen toimija, Lindh sanoo.

kuva Porissa Noormarkun ruukin alueella sijaitseva Villa Mairea on Satakunnan keskeisin Aalto-kohde. Kuva: Tiina Rajala


Hakusana