Etusivu > Uutiset > 2017 > 02 > Porin kaupungin yt-neuvottelut siirtyvät kuukaudella

Porin kaupungin yt-neuvottelut siirtyvät kuukaudella

(06.02.2017 15:45 Salla Rajala / päivitetty 06.02.2017 15:45)

Kesäkuun alussa organisaationsa uudistavan Porin kaupungin uudesta organisaatiorakenteesta odotetaan päätöksiä kaupunginvaltuustossa 27. helmikuuta. Porin kaupungin hallintokunta-, työpaikka- ja välittömän yhteistoiminnan tasoilla käytävät henkilöstön yhteistoimintaneuvottelut käydään sen jälkeen maaliskuussa.

- Koska kaupunginvaltuuston päätös on edellytys yt-menettelyn käynnistämiselle, aiemmin ilmoitettu yt-menettelyn käynnistämisajankohta siirtyy kuukaudella eteenpäin, kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo.

Organisaatiouudistus on esillä seuraavan kerran 9. helmikuuta organisaatiotoimikunnan ylimääräisessä kokouksessa. Sieltä asia etenee Porin kaupunginhallituksen käsittelyyn 20. helmikuuta ja edelleen Porin kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Yt-neuvottelut koskevat noin 3000 työntekijää. Niiden ulkopuolelle on rajattu joulukuussa päättyneen kaupunkitason yt-menettelyn mukaisesti Porin perusturvakeskuksen ja Satakunnan pelastuslaitoksen henkilöstö. Myöskään liikelaitoksissa neuvotteluja ei käydä tässä vaiheessa.

Yt-neuvottelujen taustana on organisaatiouudistukseen liittyvän asukkaiden, asiakkaiden ja yritysten palvelujen kehittämisen lisäksi henkilöstön aseman huomioiminen hyvän työnantajan tapaan. Neuvotteluilla ei tavoitella lomautuksia, irtisanomisia tai osa-aikaistamisia.


Hakusana