Etusivu > Uutiset > 2017 > 02 > Porin reittilennoille ja lentokentälle tarjolla uusi mahdollisuus

Porin reittilennoille ja lentokentälle tarjolla uusi mahdollisuus

(08.02.2017 12:05 Salla Rajala / päivitetty 08.02.2017 12:22)

Mikäli Porin kaupunginvaltuusto hyväksyy 27. helmikuuta sille esitettävän sopimuksen, aloitetaan lennot Porista Helsinkiin ja Porista Tukholmaan huhtikuussa 2017. Nextjet Sverige AB suunnittelee sijoittavansa 33-paikkaisen Saab 340 koneen Poriin lentoja varten.

Nextjet lentää pääasiasssa reitti- ja charterlentoja sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Se toimi Pori–Arlanda-reitillä vuosina 2014–2015.

– Reittilentoliikenne nähdään Porissa tärkeänä elinvoimaa lisäävänä tekijänä. Tavoitteena on, että saamme kumppanin, joka pystyy sitoutumaan alusta lähtien pitkäjänteiseen reittiliikennöintiin ja tiheään vuoroväliin, sillä lentoliikenteen uskottavuus ei enää kestä keskeytyksiä tai pitkiä kesätaukoja. On selvää, että tällainen toiminta vaatii alussa sitoutumista ja merkittäviä markkinointipanostuksia niin kaupungilta kuin lentoyhtiöltäkin, apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus sanoo.

Nextjetin on määrä lentää arkipäivisin Porista Helsinkiin kolme ja Tukholmaan kaksi edestakaista vuoroa kello 6–22 välillä, eli huomattavasti tiheämmin kuin esimerkiksi viime vuonna. Lisäksi sunnuntaisin lennettäisiin molempiin kohteisiin yksi edestakainen vuoro. Suunnitellut lentoaikataulut mahdollistaisivat sujuvat vaihtoyhteydet Helsinki-Vantaalta ja Arlandasta sekä Euroopan että Aasian lennoille. Ne palvelisivat sekä liike- ja työmatkustajia että turisteja.

Nextjet suunnittelee palkkaavansa ensisijaisesti Porin seudulta lennoista huolehtimaan myyjän sekä kolme lentokonemiehistöä.

– Lentokenttä olisi jatkossa auki koko päivän paitsi kaupalliselle lentoliikenteelle, myös Suomen Ilmailuopiston lentoliikenteelle. Sillä olisi ratkaiseva vaikutus Suomen Ilmailuopiston sekä sen yhteistyökumppaneiden toimintaan Porissa, Hannus sanoo.

Käytyjen neuvotteluiden mukaisesti Nextjet Sverige AB on valmis solmimaan Porin kaupungin omistaman VisitPori Oy:n kanssa vähintään viiden vuoden pituisen sopimuksen lentoliikenteen harjoittamisesta ja siihen liittyvästä markkinointiyhteistyöstä. Suunniteltu VisitPori Oy:n markkinointipanos on yhteensä 3,5 miljoonaa euroa jakautuen vuosille 2017–2019. Merkittävää on, että sopimusluonnoksen mukaisesti lentoliikenteen vakiintuessa VisitPori saa suuren osan markkinointipanostuksesta takaisin.

kuva Nextjet Sverige AB suunnittelee sijoittavansa 33-paikkaisen Saab 340 koneen Poriin lentoja varten. Kuva: Nextjet Sverige AB


Hakusana