Etusivu > Uutiset > 2017 > 02 > Porin varhaiskasvatus tarjoaa suujumppakerhoja puheenkehityksen tueksi

Porin varhaiskasvatus tarjoaa suujumppakerhoja puheenkehityksen tueksi

(22.02.2017 14:47 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 24.02.2017 11:51 Salla Rajala)

Suujumppakerhot on tarkoitettu 5-6 –vuotiaille lapsille, jotka hyötyvät äänteiden harjoittelusta. Kerhossa on mukana sekä lapsi että hänen vanhempansa. Toiminnassa korostuvat leikinomaisuus ja toiminnallisuus. Kerhojen tarkoitus ei ole korvata puheterapiaa, vaan auttaa ja motivoida äänteiden kotiharjoittelussa.

Suujumppakerhosta lapsi saa apua, jos ässä suhisee tai ärrä ärsyttää. Kerho kokoontuu iltaisin kuusi kertaa perättäisinä viikkoina. Kerhoa pitävät varhaiskasvatuksen konsultoivat erityisopettajat. Puheterapeutti on mukana yhdellä kerhokerralla.

Ensimmäiset kaksi suujumppakerhoa on jo pidetty Meri-Porissa viime vuoden loppupuolella. Kerhot saivat hyvää palautetta. Lapsista tuntui hienolta tehdä harjoitteita yhdessä muiden lasten ja omien vanhempien kanssa. Motivaatio kasvoi niin lapsilla kuin heidän vanhemmillaan. Harjoitusten tekeminen yhdessä oli hauskaa.

Seuraavat kaksi kerhoa on suunnattu Itä-Porin lapsille. Ne alkavat helmikuun lopulla. Päiväkodeissa on ollut vanhemmille tiedote alkavista kerhoista. Vanhemmat ovat itse ilmoittautuneet mukaan. Lisää kerhoja on tulossa vielä vuoden 2017 aikana.


Hakusana