Etusivu > Uutiset > 2017 > 03 > 40. Karhu-viesti juostaan lauantaina 1. huhtikuuta – varovaisuutta liikenteeseen

40. Karhu-viesti juostaan lauantaina 1. huhtikuuta – varovaisuutta liikenteeseen

(31.03.2017 10:53 Marika Virtanen / päivitetty 31.03.2017 11:02)

Suomen suurin maantieviesti, Karhu-viesti juostaan 40. kerran Raumalta ja Eurojoelta Poriin lauantaina 1. huhtikuuta. Teillä liikkuu noin 1200 juoksijaa ja heidän huoltojoukkueensa kello 14.00-18.30 välisenä aikana.

Karhu-viesti juostaan Raumantietä pitkin. Porin päässä juoksijat ohjataan Niittymaan/Lattomeren alikulun kautta tien oikealle puolelle ja sitten Pinomäentien risteyksessä kevyenliikenteen väylälle ja sitä pitkin Karhuhalliin.

– Porissa tapahtuma ei aiheuta liikenteeseen erityisiä muutoksia, mutta autoilijoita ja muita tiellä liikkujia toivotaan sovittavan nopeutensa tapahtuman mukaan, sanoo vapaa-aikaviraston johtaja Kimmo Rinne.

Kymmeniä vuosia järjestetty juoksutapahtuma kerää sekä kestävyysjuoksun huiput että monet muut talven mittaan lenkkeilleet alkukevään kisaan. Porin kaupunki on vuokrannut Karhuhallin kisojen käyttöön ja myöntänyt pienen tapahtumatuen.

– Karhuviesti on myös yksi niistä tapahtumista, joilla Pori ja Rauma ovat halunneet osoittaa ikuista naapurirakkauttaan. Pienen kisailun merkeissä, kuinkas muuten, kuvailee Rinne.

kuva
Arkistokuva karhuviestistä.

Hakusana