Etusivu > Uutiset > 2017 > 03 > Eteläkauppatorin pysäköintikokeilu – pysäköintikiekkoa käytettävä lauantaisin

Eteläkauppatorin pysäköintikokeilu – pysäköintikiekkoa käytettävä lauantaisin

(01.03.2017 09:10 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 01.03.2017 09:13)

Eteläkauppatorin pysäköintikokeilu on aiheuttanut epäselvyyksiä uuden lisäkilven vuoksi. Kaupungin katu- ja puistosuunnittelu ja pysäköinninvalvonta haluavat avata kuntalaisille pysäköintikiekon käyttövelvollisuutta Eteläkauppatorin pysäköintipaikoilla.

Eteläkauppatorin pysäköintikiekon käyttövelvollisuus –lisäkilvessä sulkeet ja numerot osoittavat, että käyttövelvollisuus on voimassa lauantaipäivisin kello 8-16. Yhden tunnin aikarajoitus on osoitettu pysäköintikilven ylärivillä.

kuva Kuva: Porin kaupunki/Pysäköinninvalvonta.
Autoilija saa virhemaksun lauantaisin, jos pysäköintikiekko ei ole oikein ajastettuna, ylittänyt yhden tunnin kiekkoajan tai jos kiekko puuttuu kokonaan.

Arkipäivisin kaikki Eteläkauppatorin paikat ovat maksullisia. Näin pysäköintikiekon käyttövelvollisuutta ei arkipäivisin ole.

Kävis ja Porin Yrittäjät ry tekivät kaupungille aloitteen Eteläkauppatorin ja Pohjoiskauppatorin autopaikkojen muuttamisesta maksuttomiksi yhden tunnin aikarajoituspaikoiksi lauantaipäiviksi. Yrittäjien arvioiden mukaan järjestely näkyisi kaupunkikuvassa kasvavina asiakasvirtoina sekä kasvavina kassavirtoina

Kaupunginhallitus päätti 16.1.2017, että Eteläkauppatorin lauantaipysäköinti muutetaan maksuttomaksi yhden tunnin aikarajoitetuksi pysäköinniksi 1 vuoden kokeilun ajaksi. Pysäköintipaikoilla on lauantaipäivisin pysäköintikiekon käyttövelvollisuus. Kokeilun aikana tarkkaillaan autopaikkojen täyttöastetta ja järjestelyn vaikutuksia pysäköintituloihin.


Hakusana