Etusivu > Uutiset > 2017 > 03 > Jari Perkiömäki Porin kulttuurilähettilääksi

Jari Perkiömäki Porin kulttuurilähettilääksi

(01.03.2017 14:57 Jani Kivi / päivitetty 01.03.2017 14:59)

Porin kaupungin kulttuurilautakunta nimesi 28. helmikuuta tohtori Jari Perkiömäen (s.1961) Porin kolmanneksi kulttuurilähettilääksi. Hänen rinnallaan porilaisen kulttuurin edistämistehtävässä jatkavat aiemmin nimetyt kulttuurilähettiläät koreografi, tanssitaitelija Jorma Uotinen sekä teatteritaiteen maisteri Mari Rantasila.

kuva Jari Perkiömäki. Kuva: Veikko Kähkönen.
Jari Perkiömäki on työkokemukseltaan ja ammatti-identiteetiltään muusikko, pedagogi, kouluttaja, ja johtaja. Nykyisessä työssään Taideyliopiston rehtorina Perkiömäki aloitti viisivuotisen toimikautensa 1.12.2015. Tätä ennen hän toimi Taideyliopistossa jazzmusiikin lehtorina vuodesta 1997.

Jari Perkiömäki on myös toiminut muun muassa Sibelius-Akatemian jazzosaston johtajana (2000–2009) ja vararehtorina (2009–2012) sekä Korkeakoulutuksen arviointineuvosto KKA:n jäsenenä (2010–2014).

Perkiömäki on luennoinut laajasti jazzimprovisoinnin hyödyntämisestä johtamisen ja organisaation kehittämisessä. Perkiömäellä on useita kotimaisia ja kansainvälisiä luottamustehtäviä, muun muassa jazzkoulutusjärjestö IASJ:n puheenjohtajuus.

Koulutus- ja yhteiskunnallisen orientoitumisen lisäksi porilaislähtöisellä Jari Perkiömäellä on takanaan pitkä kansainvälinen taitelijaura ja laaja levytuotanto sekä kiinteä yhteys syntymäkaupunkiinsa. Porissa hän on muun muassa toiminut Pori Jazz –festivaalin taiteellisen työryhmän jäsenenä, Pori Big Bandin kapellimestarina sekä soittanut klarinettia Porin kaupunginorkesterissa.

Kulttuurilähettiläs

Porin kulttuurilautakunnan ideoiman lähettilästehtävän tavoitteena on ensisijaisesti parantaa valtakunnallista Pori-tuntemusta. Tehtävä kytkeytyy myös Pori 2016 –kaupunkistrategiaan, jonka mukaan Pori on kansainvälisesti tunnettu kulttuurikaupunki.

Kulttuurilähettiläs toimii tehtävässään kulttuurilautakunnan hyväksymien sääntöjen pohjalta. Lähettiläältä edellytetään, että hän tukee toiminnallaan Porin kulttuurillista mainetta. Lähettiläs on porilaisia ja Porin kulttuurikenttää ja -toimijoita inspiroiva henkilö. Lisäksi kulttuurilähettiläältä toivotaan kansallista ja kansainvälistä vaikutuspintaa.

Vuosittain kulttuurilähettiläälle järjestetään Porissa vähintään yksi keskustelu- ja verkottumistilaisuus. Lisäksi lähettiläälle toimitetaan säännöllisesti ajankohtaista materiaalia Porin kulttuuriasioista.

Lisätietoa

kuva Muusikko, pedagogi, kouluttaja, johtaja, tohtori Jari Perkiömäki on järjestyksessä kolmas Porin kulttuurilähettiläs. Kuva: Petri Summanen.


Hakusana