Etusivu > Uutiset > 2017 > 03 > Kaupunki tarkastaa Liinaharjan ja Tiiliruukin rakennukset ja pihat huhtikuussa

Kaupunki tarkastaa Liinaharjan ja Tiiliruukin rakennukset ja pihat huhtikuussa

(31.03.2017 12:38 Marika Virtanen / päivitetty 31.03.2017 12:38)

Porin kaupunki tekee vuosittaisen ympäristökatselmuksen 4.-8. huhtikuuta. Tällä kertaa kierros keskittyy Liinaharjan ja Tiiliruukin kaupunginosiin. Sen aikana kiinnitetään huomiota rakennusten kuntoon ja luvanvaraisuuteen sekä pihojen ja yleisten alueiden siisteyteen.

– Maankäyttö- ja rakennuslaki edellyttää rakennusten olevan terveellisiä, turvallisia, käyttökelpoisia, ympäristöhaitattomia ja ympäristöä rumentamattomia. Ulkovarastoinnin osalta valvonnan kohteena ovat pihojen lisäksi puistot, yleiset alueet ja rakentamattomat tontit, joita ei ole lupa käyttää varastointiin, pysäköintiin tai veneiden säilyttämiseen, kertoo rakennetun ympäristön tarkastaja Paula Virtaniemi.

Pihapiirin rakennuksista ainoa, joka ei rakennuslupaa tarvitse, on leikkimökki.

– Kaikki muut rakennushankkeet kuten varastot, käyttötarkoituksen muutokset ja laajennukset tarvitsevat rakennusluvan, muistuttaa Virtaniemi.

Valvontakierroksella käydään läpi myös yleisten alueiden ja piha-alueiden siisteys.

– Autonromut, remontti- ja purkujätteet, erilaiset käytöstä poistetut koneet ja laitteet ynnä muu jätteeksi luokiteltava ei kuulu pihoihin. Tavoitteenamme on, että kaupunkilaiset huolehtisivat omasta asuinympäristöstään ja sen viihtyvyydestä niin rakennusten, aitojen ja porttien kunnon kuin pihojen siisteydenkin osalta, sanoo ympäristötarkastaja Arttu Tuominen.

Neuvoja rakennusluvan hakemiseen annetaan ympäristöviraston rakennusvalvonnassa. Vinkkejä romujen ja jätteiden toimittamisesta oikeisiin vastaanottopaikkoihin saa puolestaan ympäristöviraston jäteneuvojilta. Samoin jäteneuvojilta voi tarkistaa risujen, oksien ja haravointijätteiden vastaanottajat, sillä puutarhajätteiden vieminen puistoihin, metsiin ja rakentamattomille tonteille on kiellettyä.


Hakusana