Etusivu > Uutiset > 2017 > 03 > Kävelykatu turvallisemmaksi – Tavarantoimituksia toivotaan aamuaikaan

Kävelykatu turvallisemmaksi – Tavarantoimituksia toivotaan aamuaikaan

(16.03.2017 08:20 Marika Virtanen / päivitetty 16.03.2017 08:20)

Porin kävelykatu eli Kävis viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaa. Sen kunniaksi Käviksen turvallisuutta halutaan parantaa ajoittamalla tavarantoimitukset ja huoltoajot kello 6-11 väliselle ajalle.

– Huolto- ja tavarantoimitusliikenne Käviksellä on toisinaan liian vilkasta etenkin parhaaseen lounasaikaan. Yhteisen turvallisuuden ja viihtyisyyden nimissä toivomme, että huolto- ja tavarantoimitusliikenne rajoitettaisiin aamuun, jolloin kävelijöitä ja pyöräilijöitä on liikkeellä vähemmän, kertoo liikenneinsinööri Sanna Välimäki.

Kävelijöiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden ja viihtyisyyden takaamiseksi olisi suotavaa, että moottoriajoneuvoliikenne Käviksellä rajoittuisi vain kaikkein tarpeellisimpiin huoltoajoihin.

– Samoin pitää huomioida, että lain mukaan pysäyttäminen on sallittua vain maksimissaan 15 minuutin ajaksi. Pidempiaikainen pysäköinti on kokonaan kiellettyä, jatkaa Välimäki.

Kävelykatu on jalankulku- ja polkupyöräliikenteelle tarkoitettu katuosuus, jolla ajoneuvon kuljettajan on annettava jalankulkijalle esteetön kulku. Se on myös monen koululaisen ja ikäihmisen kotikatu

– Viihtyisä Kävis on meidän kaikkien, kadun yrittäjien, kadun asukkaiden sekä kadulla liikkuvien, etu. Otathan juhlavuoden kunniaksi haasteen vastaan, ja pyrit omalta osaltasi vaikuttamaan asiaan, haastaa Käviksen toiminnanjohtaja Kirsi Sainio-Lehtimäki.


Hakusana