Etusivu > Uutiset > 2017 > 03 > Kuntavaalien äänestäminen alkaa tänään

Kuntavaalien äänestäminen alkaa tänään

(29.03.2017 07:49 Marika Virtanen / päivitetty 29.03.2017 07:49)

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 29. maaliskuuta 2017. Porissa yleisiä ennakkoäänestyspaikkoja on yhteensä 15.

– Aukioloajat vaihtelevat äänestyspaikoittain. Tiedot ennakkoäänestyspaikoista on painettu kotiin lähetettyyn ilmoituskorttiin, kertoo Porin kaupungin hallintopäällikkö Maija Arola.

Lisäksi ennakkoäänestyspaikat aukioloaikoineen on julkaistu kaupungin kotisivuilla osoitteessa www.pori.fi/kuntavaalitporissa. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa.

Ennakkoäänestys päättyy ensi viikon tiistaina 4. huhtikuuta. Tämän jälkeen toimitetaan varsinainen vaalipäivän äänestys sunnuntaina 9. huhtikuuta.

– Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain siinä paikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin. Tieto äänestäjän vaalipäivän äänestyspaikasta on merkitty kotiin lähetettyyn ilmoituskorttiin, muistuttaa Arola.

Porissa on toteutettu äänestysaluejaon muutos, mistä johtuen vaalipäivän äänestyspaikka muuttuu osalla äänestäjistä. Äänestysaluejaon muutos on toteutettu äänestysalueita yhdistämällä.

– Keskikaupungin äänestysalue on yhdistetty Itätulliin, Itäisen Riihikedon äänestysalue on yhdistetty Läntiseen Riihiketoon ja Tiilimäkeen, Isosanta ja Pormestarinluoto on yhdistetty yhdeksi äänestysalueeksi samoin kuin Vanhakoivisto ja Sampola, sanoo Arola.

Myös vaalipäivän äänestyspaikat aukioloaikoineen on julkaistu kaupungin sivuilla osoitteessa www.pori.fi/kuntavaalitporissa. Lisäksi sivuilta löytyy linkki karttapalveluun, jonne äänestysalueet ja -paikat on merkitty.

Keskusvaalilautakunta muistuttaa, että sekä ennakkoon että vaalipäivänä äänestettäessä mukaan on otettava kuvallinen henkilöllisyystodistus.

kuva


Hakusana