Etusivu > Uutiset > 2017 > 03 > Kuudesluokkalaisten Pori-tarinoissa näkyy monipuolinen ja aktiivinen kaupunki

Kuudesluokkalaisten Pori-tarinoissa näkyy monipuolinen ja aktiivinen kaupunki

(28.03.2017 16:12 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 30.06.2017 08:31)

Käppärän koulun 6A-luokka osallistui Porin kaupungin haasteeseen kirjoittamalla Pori-tarinoita. Tarinoissa toivottiin kuultavan Porin parhaista asioista, unelmien Porista sekä myös kaupunkimme tulevaisuudesta.

Luokka voitti kirjoitushaasteen ja palkintona oli vierailu kaupungintalolla. Lue lisää koululaisten vierailusta kaupungintalolla täältä.

Porin parasta antia ovat kuudesluokkalaisten Pori-tarinoiden mukaan esimerkiksi harrastusmahdollisuudet, monet nähtävyydet sekä tapahtumat. Nuoret pitivät Poria myös hyvän kokoisena kaupunkina, joka näkyy muun muassa ruuhkattomuutena ja lyhyinä välimatkoina.

– Pori ei ole liian suuri eikä liian pieni vaan juuri sopivan kokoinen, Ella kuvailee.

Tarinoissa kiinnitettiin huomiota myös Porin ikään. Siinä missä Suomi täyttää tänä vuonna 100, niin Pori täyttääkin ensi vuonna jo 460 vuotta.

– Porissa ollaan ylpeitä kaupungin pitkästä historiasta, Oskari kertoo.

Tapahtumat ja hengailupaikat tarinoiden tähtinä

Pori Jazz ja Porispere olivat nuorten tarinoissa ykköstapahtumia. Parhaimmiksi paikoiksi nousivat ennen muuta Kirjurinluoto ja Yyteri, joiden monipuoliset mahdollisuudet viehättivät.

– Dyynit on yksi hienoimmista nähtävyyksistä koko Porissa. Yyterissä on mahdollisuus pelata golfia tai rantalentopalloa. Täällä voi myös surffata ja ratsastaa. Yyterissä on myös lintutorneja ja luontopolkuja, Laura luettelee.

Viimeisimmät Yyteri-muistot vievät pulkkamäkien vauhtiin, mutta tarinoissa hypättiin myös kesähelteisiin.

– Kun kesällä hellepäivä iskee, voiko muuta toivoa, kuin että pääsisi pulahtamaan viileään veteen? Olen niin onnellinen, että meillä on Yyteri!, Alma iloitsee.

Myös kauppakeskus Puuvilla näyttää vakiinnuttaneen asemansa nuorison keskuudessa, sillä se mainittiin porilaisena nähtävyytenä toistamiseen. Myös muun muassa Keski-Porin kirkko, Raatihuone, Juseliuksen mausoleumi, Kallo, kauppahalli ja eri museot pääsivät mukaan tarinoihin.

kuva


Urheillen ympäri vuoden

Kuudesluokkalaisten tarinoihin olivat päässeet useat porilaiset urheiluseurat, joiden historiastakin tiedettiin paljon. Lisäksi monissa tarinoissa kerrottiin hyvistä harrastus- ja liikuntamahdollisuuksista, joita muun muassa Enni ja Tytti kuvasivat seuraavasti:

– Porissa on hyvät mahdollisuudet aloittaa uusia harrastuksia, kuten jalkapalloa, telinevoimistelua ja muita kivoja harrastuksia, Enni kirjoittaa.

– Kesällä voi urheilla vaikka stadionilla ja maauimalassa. Talvella Karhuhallissa ja uimahallissa, Tytti luettelee vaihtoehtoja.

Nuoret olivat tyytyväisiä myös luontoreitteihin ja esimerkiksi Kirjurinluoto mainittiin mukavana ulkoilupaikkana polkuineen ja puutarhoineen. Paitsi jalan, luonnossa pääsee myös liikkumaan pyörällä.

Porissa on hyvä pyöräillä, kun täällä on niin hyvät metsäreitit, Jesse kirjoittaa tyytyväisenä.

Tulevaisuuden Pori täyttyisi aktiviteeteista

Unelmien Porista haaveiltaessa villitkin ideat ovat tervetulleita. Enni unelmoi, että Poriin tulisi Fazerin tehdas, kun taas Alma visioi, voisiko Michael Jackson esiintyä Pori Jazzeilla hologrammina. Vilman tarinassa Pori on suurkaupunki, jossa voi kulkea metrolla, ja Pelle Hermannin puisto on laajentunut huvipuistoksi. Useasta tarinasta välittyy toive monipuolisista aktiviteeteista nuorille.

– Porissa saisi olla enemmän aktiviteettipuistoja sekä paikkoja nuorisolle ja lapsille, Niko toivoo.

Tarinahaaste on osa #poriuudistuu-työtä, jota tehdään aktiivisesti yhdessä asukkaiden kanssa. Porille halutaan rakentaa yhteinen ja vahva tarina, jonka tekemiseen osallistuu koko kaupunki. Tarinoiden ideoita hyödynnetään myös muun muassa uutta kaupunkistrategiaa luodessa. Kevään aikana sosiaalisessa mediassa tullaan näkemään Käppärän koulun 6A-luokkalaisten tarinoiden pohjalta tehtyjä kuvia.

kuva


kuvakuva

Hakusana