Etusivu > Uutiset > 2017 > 03 > Osa Herttuan koulun tiloista pois käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi

Osa Herttuan koulun tiloista pois käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi

(24.03.2017 12:01 Marika Virtanen / päivitetty 24.03.2017 12:04)

Herttuan koulussa on viimeisten vuosien aikana tehty useita eriasteisia korjaustoimia, joilla on pyritty parantamaan koulun sisäilman laatua. Toimilla ei ole onnistuttu saamaan aikaan haluttua parannusta, vaan osalla käyttäjistä esiintyy edelleen huonoon sisäilman laatuun liitettyä oireilua.

– Tämän vuoksi osa entisen Herralahden koulun tiloista on poistettu käytöstä, kertoo Porin kaupungin sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Jouni Lehtinen.

Porin kaupungin sisäilmatyöryhmä on todennut Herttuan koulun sisäilman laadun parantamisen edellyttävän mittavia peruskorjaustasoisia korjaustoimia. Tekninen palvelukeskus on tilannut laajan sisäilmapainoitteiden korjaustarveselvityksen Inspector Sec Oy:ltä. Tutkimukset tehdään kevään 2017 aikana ja koulun korjattavuutta arvioidaan sekä siihen liittyviä päätöksiä tehdään syksyllä 2017.

– Sisäilmatilanne koulurakennuksissa edellyttää ensivaiheessa parantavia toimia, jotta tilojen käyttöä voidaan jatkaa tuleviin korjauksiin tai mahdollisten korvaavien tilojen valmistumiseen saakka. Ensivaiheen korjaustoimien osalta selvitystyö on käynnissä ja parannusmahdollisuudet selvitetään maaliskuun aikana, sanoo Lehtinen.

Jos selvitysten perusteella osoittautuu mahdolliseksi parantaa tilannetta esimerkiksi tilakohtaisten ilmanvaihtokoneiden ja ylipaineistamisen avulla, tehdään näiden toimien osalta koekorjaus yhteen soluun huhtikuun aikana. Toimien vaikuttavuutta seurataan käyttäjiltä saatavan palautteen ja terveystietojen avulla.

– Toimia ollaan valmiita soveltamaan myös muualla koulurakennuksissa kesän 2017 aikana, mikäli käyttäjäpalaute on positiivista ja tehdyillä toimilla saadaan haluttu vaikutus käyttäjien oireiluun. Ensivaiheen korjaustoimet ja niistä saatavat palautteet eivät vaikuta rakennuksen pitkän tähtäimen tilanteeseen ja väliaikaisten toimien ei ole tarkoitus jäädä pysyviksi, kuvailee Lehtinen.


Hakusana