Etusivu > Uutiset > 2017 > 03 > Pori etsii brändiään – kuulee asukkaita porilaisuudesta

Pori etsii brändiään – kuulee asukkaita porilaisuudesta

(15.03.2017 07:58 Salla Rajala / päivitetty 15.03.2017 09:20 Marika Virtanen)

Pori on ison muutoksen edessä: kaupungin tehtävät ja rooli arvioidaan uudelleen. Samalla muodonmuutoksen kokevat johtaminen, kaupunkistrategia ja brändi.

Pori ei enää tulevaisuudessa halua olla pelkkä päätöksiä ja palveluja tuottava organisaatio, vaan pikemminkin peili, josta heijastuu asukkaiden muodostama yhteisö.

– Siksi on tullut aika miettiä kaupungin identiteetti uusiksi, kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo.

Sen sijaan, että kaupungin johto ja mainostoimisto visioisivat keskenään, brändityö annetaan todellisten asiantuntijoiden käsiin.

– Haluamme kuulla porilaisilta, mistä Porissa ja porilaisuudessa on kysymys, viestintäpäällikkö Salla Rajala sanoo.

Tehtävää helpottaakseen kaupunki on avannut osoitteessa poriuudistuu.fi testin, joka on yksi osa erilaisia tempauksia, tapahtumia ja tehtäviä, joiden avulla kerätään arvokasta tietoa brändityön lähtökohdiksi.

– Tausta tutkimukselle on todellinen, vaikka testi onkin rakennettu netissä suosittujen humorististen testien muotoon, yritysasiamies, konsernihallinnon toimialajohtajana uudessa organisaatiossa aloittava Lauri Kilkku painottaa.

Vastausten pohjalta jokaiselle vastaajalle muodostuu juuri hänelle räätälöity tarina Porista. Testin tekijöiden toivotaan jakavan omat tarinansa muille esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Porin uutta brändiä on valmisteltu yhdessä kaupungin eri toimijoiden kanssa keväästä 2016.

– Brändityöllä on lähdetty hakemaan Poriin uudenlaista pöhinää, joka tuottaa elinvoimaa, hyvinvointia ja demokratiaa, Rajala muotoilee.

Päivitetty brändi ja uusi kuntalaisosallistumisen malli otetaan käyttöön kesäkuussa samalla, kun Porin kaupungin organisaatiouudistus astuu voimaan. Kumppaneina niiden työstämisessä ovat porilaishelsinkiläinen mainostoimisto Staart ja helsinkiläislontoolainen palvelumuotoilutoimisto Hellon.Hakusana