Etusivu > Uutiset > 2017 > 03 > Pori mukana tukemassa ilmastonmuutoksen hillintää

Pori mukana tukemassa ilmastonmuutoksen hillintää

(23.03.2017 08:26 Marika Virtanen / päivitetty 23.03.2017 08:27)

Earth Hour -ilmastotapahtumaa vietetään jälleen lauantaina 25. maaliskuuta. Porissa tukea ilmastonmuutoksen hillintään annetaan monella tavalla.

– Pori on osallistunut Earth Hour -tapahtuman viettoon jo useana vuotena peräkkäin sammuttamalla valoja sekä kaupungin kiinteistöissä että muissa toimitiloissa. Tänä vuonna valot sammutetaan ympäristövirastosta, Raatihuoneelta, kaupungintalolta, Luontotalo Arkista, keskustan uimahallista, Porin taidemuseolta ja Cygnaeuksen koululta, kertoo ilmastoasiantuntija Anu Pujola.

Mukaan on haastettu myös yrityksiä ja yhteisöjä. Mukaan ovat lähteneet Keski-Porin ja Teljän kirkko, Porin ortodoksinen kirkko, Porin Kodin Terra, Sokos ja Coffee House Pori, Kauppakeskus BePOP, Kauppakeskus IsoKarhu, Terveystalo Pori, Power Pori, Gigantti Pori ja Länsi-Pori sekä Puuvillan Kauppakeskus ja Kaupunkikortteli.

Luontotalo Arkissa Earth Houria aletaan juhlia jo päivällä, jolloin ohjelmassa on fossiiliasiantuntija Keijo Hiltusen luento Suomen fossiileista kello 14-16. Arkissa on esillä myös näyttely Hiltusen löytämistä fossiileista.

– Illalla ilmastotapahtumaa juhlistetaan kynttiläillallisella sekä on mahdollisuus tutustua pimeänäyttelyyn. Kynttiläillallinen järjestetään kello 19-22. Luennolle ja kaikkiin Arkin näyttelyihin on vapaa pääsy, sanoo asiakaspalveluassistentti Martti Koski.

WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma ja Suomessa maailman suurin kynttiläillallinen järjestetään valtakunnallisesti kello 20.30-21.30. Tarkoituksena on näyttää valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla kaikki turhat valot. Jokainen voi osallistua ja näyttää huolensa ympäristön tilasta. Tämän vuoden teemaan eli ruokaan liittyvä ilmastoteko on valita lautaselle lihan sijaan yhä useammin kasviksia ja kestävästi pyydettyä kalaa.

– Porin päiväkodeissa, kouluissa ja kokopäivälaitoksissa tarjotaan ilmastoystävällinen lounas perjantaina. Pinaattiohukaiset, perunasose, porkkanaraaste ja puolukkahillo nautitaan mahdollisuuksien mukaan LED-kynttilöiden loisteessa tai päivänvalossa, kertoo Pujola.


Hakusana