Etusivu > Uutiset > 2017 > 03 > Porissa vihitään käyttöön uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö

Porissa vihitään käyttöön uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö

(14.03.2017 10:03 Salla Rajala / päivitetty 14.03.2017 13:38 Marika Virtanen)

Palmu-Pori vihitään käyttöön torstaina. Porin perusturvakeskuksen uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö on 7 miljoonan euron investointi. Hankkeen rakennuttajana on toiminut Porin YH-Asunnot Oy.

Maantiekadulla sijaitsevassa yksikössä on 64 vakituiseen asumiseen tarkoitettua asuntoa. Esimerkiksi pariskuntia varten on myös kahden hengen huoneita. Asukkaat muuttavat heti vihkijäisten jälkeen.

Tehostettu palveluasuminen on sosiaalihuoltolain mukaista ympärivuorokautista asumispalvelua. Asukkaat ovat palveluasumisessa vuokralla ja asuminen on kodinomaista.

– Laitosmaisuudesta on pyritty eroon. Tilat ovat valoisia ja niissä on helppo liikkua, vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Mäkilä kertoo.

Myös asukaslähtöisyyteen ja turvallisuuteen on panostettu. Se näkyy muun muassa asukkaiden toimintakykyä edistävinä ja hoitajien työtä helpottavina ratkaisuina.

Palmu-Porissa on kaksi kerrosta, joista kummassakin kaksi yhteistä ruokailutilaa ja oleskeluhuonetta. Iso aulatila mahdollistaa monenlaisten tapahtumien järjestämisen ja ylemmän kerroksen aulatila niiden esteettömän seuraamisen. Kuntoutumista tehostavat kuntoilulaitteet ja ulkoilu onnistuu esteettömällä ulkoterassilla.

Juhlapuheen kutsuvieraille tarkoitetussa vihkijäistilaisuudessa pitää perusturvajohtaja Terttu Nordman. Porin Palvelukiinteistöt Oy:n puheenvuoron käyttää puheenjohtaja Esa J. Wahlman ja Porin perusturvakeskuksen vanhuspalveluiden puheenvuoron Mäkilä. Kirkollisen siunaamisen toimittaa pastori Hannu Salonoja. Musiikkiesityksestä vastaa Porin veteraanikuoro.


Hakusana