Etusivu > Uutiset > 2017 > 04 > Jenni Ahtiainen suunnittelee kodin Porin asuntomessuille

Jenni Ahtiainen suunnittelee kodin Porin asuntomessuille

(27.04.2017 07:51 Marika Virtanen / päivitetty 27.04.2017 07:51)

Porilaislähtöinen suunnittelija Jenni Ahtiainen suunnittelee asuntomessukohteen Porin asuntomessuille 2018. Kansainvälisestikin tunnettu asustesuunnittelija tekee uuden aluevaltauksen sisustussuunnittelun saralle. Ahtiainen suunnittelee Pori Energian asuntomessukohteen, jonka nimi on "Valovoima".

- Julkisuudessa minut tunnetaan parhaiten asustesuunnittelijana, mutta vaikka olen opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa sisustusarkkitehtuuria ja huonekalusuunnittelua, kutsuisin itseäni mieluiten projektin visionääriksi. Luova ajattelu ei pysy rajojen tai edes näiden seinien sisällä. Se ikään kuin valaisee mun tietä, näyttää uusia mahdollisuuksia, missä ja milloin tahansa kuljenkin, kertoo muun muassa Marilyn Mansonille, Snoop Doggille ja Ville Valolle asusteita suunnitellut Ahtiainen.

- Korvaamattomana Porin paikallisena apuna minulla on sisustussuunnittelija Susanna Viertola, joka viimeistelee tekemäni suunnitelmat, kertoo Ahtiainen. Porilainen Susanna Viertola on suunnitellut muun muassa vuoden 2008 Reposaaren asuntomessuille Fiksu-nimisen kohteen.

Asuntomessukohde Valovoima ei ole pelkkä näyttelytila, vaan ihan oikea koti. Kohteen rakentavat Turusta Poriin takaisin muuttaneet Leena ja Tapio Ollonqvist.

- Etsimme pitkään sopivaa taloa tai tonttia Porista, mutta emme löytäneet mieleistämme. Kun kuulimme asuntomessualueesta, tiesimme että tämä on meidän juttumme. Kun Pori Energia ehdotti kotimme suunnittelijaksi Jenni Ahtiaista, olimme ilahtuneita, sillä tunnemme Jennin työn varsin hyvin. Olen itse tilannut useampana jouluna Jennin tuotteita lahjaksi lähipiirillemme kertoo Leena Ollonqvist.

Pori Energia on Valovoiman päänäytteilleasettaja. He haluavat, että kohteessa näkyvät sähkö ja valo.

- Markkinoinnillisesti asuntomessut on hieno mahdollisuus tuoda omia tuotteitamme kuten sähköä ja kaukolämpöä esiin kuluttajia kiinnostavalla tavalla. Haluamme että Valovoimassa näkyvät myös yrityksellemme tärkeät vihreät arvot eli ympäristöarvot, sillä noudatamme toiminnassamme kestävän kehityksen periaatteita. Esimerkiksi vuoden 2015 alusta alkaen kaikki kotitalouksillemme myyty sähkö on sataprosenttisesti hiillidioksipäästötöntä, eli se on tuotettu tuulella, vedellä ja puulla, kertoo Pori Energian markkinointisuunnittelija Riikka Kaukosalmi.


Hakusana