Etusivu > Uutiset > 2017 > 04 > Messias johdattaa pääsiäisen viettoon keskiviikkona 12.4.

Messias johdattaa pääsiäisen viettoon keskiviikkona 12.4.

(31.03.2017 10:56 Katri Martens / päivitetty 12.04.2017 11:27)

Pori Sinfoniettan pääsiäiskonsertin ohjelmassa on tänä vuonna barokkisäveltäjä Georg Friedrich Händelin (1685–1759) suurteos Messias-oratorio. Händel loi merkkiteoksensa häkellyttävästi vain 24 päivässä, mikä selittynee osittain sillä, että hän kierrätti oratoriossaan muokattuja versioita omista varhaisemmista sävellyksistään. Messias kantaesitettiin vuonna 1742 Dublinissa, ja se on siitä lähtien ollut länsimaisen taidemusiikin esitetyimpiä kuoroteoksia. Teos sai heti ensiesityksessään erittäin suosiollisen vastaanoton.

Konsertin tähtenä kuullaan Porin Filharmonista kuoroa, jonka on valmentanut Ognian Vassilev. Laulusolisteina loistavat sopraano Johanna Isokoski, altto Jeni Packálen, tenori Juho Punkeri ja basso Samuli Taskinen. Pääsiäiskonsertin johtaa Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Janne Nisonen.

kuva

- En ole ennen johtanut näin suurta kirkollista teosta, joten edessä on suuri seikkailu minullekin, Nisonen kertoo.

Messias kertoo Jeesuksen syntymästä, toiminnasta, kuolemasta, ylösnousemuksesta ja toisesta tulemisesta. Tekstit on otettu Raamatusta, melkein sellaisenaan. Yksi taidemusiikin tunnetuimpia hetkiä on teoksen toisen osan päättävä "Halleluja"-kuoro.

- Valitsin Messiaan ohjelmistoomme siitä yksinkertaisesta syystä, että se on loistavaa musiikkia. Teos on alusta loppuun niin intensiivinen, ettei kuulijan keskittyminen pääse herpaantumaan, Nisonen lupaa.

kuva

Pääsiäiskonsertti Messias 12.4. Keskiviikko Keski-Porin kirkko klo 19 Janne Nisonen, kapellimestari Johanna Isokoski, sopraano Jeni Packalen, altto Juho Punkeri, tenori Samuli Taskinen, basso Porin Filharmoninen kuoro, valm. Ognian Vassilev Georg Friedrich Händel: Messias-oratorio

Konsertin kesto noin 3,5 tuntia

Liput: 24,50 / 19/ 7,50 € (sisältää toimitusmaksun)

Liput Ticketmasterin toimipisteistä. Porissa: Visit Pori Oy, Sokos ja Prisma Mikkola. tai netistä www.ticketmaster.fi

Kehoitamme hankkimaan liput etukäteen. Lippuja myydään myös ovella tuntia ennen konserttia käteismaksulla.kuva


Hakusana