Etusivu > Uutiset > 2017 > 04 > Porin äänestysalueissa muutoksia – Oletko jo tarkistanut äänestyspaikkasi?

Porin äänestysalueissa muutoksia – Oletko jo tarkistanut äänestyspaikkasi?

(05.04.2017 11:43 Marika Virtanen / päivitetty 05.04.2017 12:43)

Porissa keskikaupungin, Itäisen Riihikedon, Isosannan, Pormestarinluodon ja Vanhakoiviston äänestyspaikka on muuttunut. Muuttuneet äänestyspaikat on toteutettu yhdistämällä äänestysalueita toisiinsa.

– Äänestysaluejaossa on pyritty huomioimaan, että äänestäjän matka äänestyspaikalle ei merkittävästi kasvaisi. Äänestyspaikan valinnassa on kiinnitetty huomioita äänestämisen toteuttamiseen mahdollisimman sujuvasti, kertoo vaalityöntekijä Ali El Tobgy.

Porin keskustassa asuva Katja Uustalo pitää vaalipäivänä äänestämistä juhlallisena, joten käy silloin mieluummin äänestämässä kuin ennakkoon. Hän tiesi äänestyspaikan muutoksesta.

– Näin muuttuneen äänestyspaikan kotiin tulleesta ilmoituskortista. Minulle ei ole merkitystä, mikä virallinen äänestyspaikkani on. Keskustan alueella paikka kuitenkin on lähellä. Aion mennä sunnuntaina äänestämään. Vielä on viimeiset pohdinnat menossa, kenelle ääneni annan, sanoo Uustalo.

Riihikedossa asuva Johanna Marjamaa on aiempina vuosina äänestänyt joko ennakkoon tai vaalipäivänä. Tänä vuonna hän aikoo antaa äänensä vaalipäivänä.

– Huomasin heti postitse tulleesta vaalilapusta, että äänestyspaikkani on muuttunut. Paikan vaihdos ei haittaa minua, kertoo Marjamaa.

Keskusvaalilautakunnasta toivotaan, että muutkin heräisivät tarkistamaan postissa tulleen ilmoituksen äänioikeudesta. Vaikka muutokset eivät ole isoja, moni saattaa suunnata äänestämään vanhasta tottumuksesta.

– Olisi hyvä, että ihmiset varmistavat etukäteen oman äänestyspaikkansa. Ei jää sen takia sitten ääni antamatta, kun menee väärään äänestyspaikkaan, sanoo vaaliassistentti Toni Salmi.

Jos ilmoituskortin on sattunut hukkaamaan, vaalipäivän äänestyspaikkansa voi tarkistaa vaalit.fi-sivustolta tai puhelimitse maistraatista 029 553 9410.Hakusana