Etusivu > Uutiset > 2017 > 04 > Porissa vietetään veteraanijuhlaa veteraanien päivänä

Porissa vietetään veteraanijuhlaa veteraanien päivänä

(27.04.2017 15:53 Marika Virtanen / päivitetty 27.04.2017 15:53)

Poriin kerääntyy yli 400 henkeä mukaan veteraanijuhlaan 27. huhtikuuta. Satakunnassa kaupungit ja kunnat ovat järjestäneet omia juhliaan, mutta nyt Suomi100-juhlavuoden kunniaksi Porissa järjestetään isot juhlat.

– Sotaveteraaneja on enää aika vähän elossa ja myöhemmin ei taas tiedä, kuinka moni pääsee tulemaan. Suomi100-juhlavuosi on hyvä vuosi järjestää tällainen tapahtuma. Pori valikoitui paikaksi keskeisen sijainnin ja kulkuyhteyksien vuoksi, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Irma Suonpää.

Tilaisuuden suojelijana toimii rouva Jenni Haukia. Hän on kirjoittanut oman tervehdyksensä veteraaneille, mikä luetaan tilaisuudessa. Juhlasta lähetetään seppelpartiot kaikkien Satakunnan kuntien sankarihaudoille. Seppelpartiot hoidetaan puolustusvoimien sotilaiden toimesta.

– Veteraaneille on myös pitkin kevättä kudottu sukkia, jotka on tarkoitus antaa heille veteraanijuhlassa, sanoo Suonpää.

Kansallista veteraanipäivää on alettu viettämään 1987. Porissa järjestettävässä veteraanijuhlassa ruokailun, seppeleiden lähettämisen, laulujen ja puheiden lisäksi esiintyy Pori Sinfonietta sekä Porin ja Rauman yhdistetty veteraanikuoro.

Tilaisuus on osa Suomi100 –ohjelmaa, johon on myönnetty valtion avustusta. Lisäksi juhlaa tukevat Puolustusvoimat, Helkanuoret, Satakuntaliitto, Porin ja Rauman kaupungit sekä satakuntaisista yrityksistä Oras, Länsi-Suomen Osuuspankki, Vakka-Suomen Nuorisosäätiö, Satakunnan Osuuskauppa ja Kivikylän kotipalvaamo.

kuva Seppelpartiot lähetettiin juhlasta kaikkien Satakunnan kuntien sankarihaudoille.

kuva Kansallista veteraanipäivää vietetään 27. huhtikuuta, jolloin myös Porissa järjestettiin Satakunnan veteraanien juhla.


kuva Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Irma Suonpää pitää juhlapuhetta sotaveteraaneille ja heidän läheisilleen.

Kuvat: Porin kaupunki/Marika Virtanen


Hakusana