Etusivu > Uutiset > 2017 > 04 > Pysäköintivirhemaksu nousee toukokuun alussa

Pysäköintivirhemaksu nousee toukokuun alussa

(26.04.2017 08:34 Marika Virtanen / päivitetty 26.04.2017 08:39)

Porin kaupunki korottaa pysäköintivirhemaksua 45 eurosta 50 euroon. Viiden euron suuruinen korotus perustuu liikenteen turvallisuuteen sekä sujuvuuteen.

– Nykyinen pysäköintimaksu on ollut sama jo vuodesta 2014 saakka. Aiemman korotuksen huomattiin vaikuttavan hetkellisesti pysäköintivirheisiin, joten nyt tehtävällä nostolla pyritään entisestään vähentämään virheellistä pysäköintiä, sanoo toimistoesimies Anne Reunavuori.

Lounais-Suomen poliisilaitos katsoo, että Porin keskustan paikoitustilojen niukkuus ja virheellisen pysäköinnin yleisyys edellyttävät pysäköintivirhemaksun nostoa, jotta pysäköintisäännöksiä noudatettaisi nykyistä paremmin. Lisäksi pysäköintitilaa olisi paremmin saatavilla tienkäyttäjillä.

– Pysäköintivirhemaksun pitää olla niin korkea, että sillä saadaan ennakoiva vaikutus autoilijoiden sääntöjen noudattamiseen. Mikäli maksu on liian matala, autoilijoiden virheellisen pysäköinnin kynnys madaltuu. Muissa kaupungeissa pysäköintimaksu on 50 euroa tai enemmän, toteaa Reunavuori.

Pysäköintivirhemaksuissa on 30 päivän maksuaika, jonka jälkeen myöhästymisestä joutuu maksamaan 14 euron lisämaksun. Porissa pysäköintivirhemaksuja on edeltävinä kolmena vuonna kirjoitettu yli 20.000.

Porin kaupungin pysäköinninvalvonta on muuttanut Antinkadulta. Asiakkaita auttaa jatkossa puhelinpalvelu numerosta (02) 623 4166. Puhelinpalvelu on avoinna ma-ke kello 8-12, to kello 13-16 ja pe kello 8-12.

– Oikaisuvaatimuksia ottaa vastaan Porina sekä he myöntävät sotaveteraaneille pysäköintiluvat, sanoo Reunavuori.


Hakusana