Etusivu > Uutiset > 2017 > 04 > Uusi toimialajohtaja Marko Kilpeläinen haluaa kehittää potentiaalista Poria

Uusi toimialajohtaja Marko Kilpeläinen haluaa kehittää potentiaalista Poria

(10.04.2017 15:10 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 10.04.2017 15:12)

Porin kaupungin teknillisen toimialan johtajana aloittaa 1.6.2017 Marko Kilpeläinen, jolla on vahva tausta teknisen johtajan tehtävissä. Kilpeläinen on toiminut vuosina 2001-2014 Laihian kunnan teknisenä johtajana ja tämän jälkeen samassa tehtävässä Kurikan kaupungilla. Nyt odottavat uudet haasteet Porin kaupungin palveluksessa. Ennen näitä työtehtäviä rakennustekniikan diplomi-insinööriksi kouluttautunut Kilpeläinen on työskennellyt insinööritoimistossa suunnittelijana sekä Helsingin kaupungin kiinteistövirastolla projektipäällikkönä.

kuva

Kuva: Porin kaupunki / Marika Virtanen

Jatkuva kehittäminen on laadukkaan palvelun edellytys

Kilpeläistä on kuvattu kehittämishakuiseksi johtajaksi, ja tämä näkyy myös hänen ajatuksissaan toimialajohtajan tehtävistä:

– Tärkeimpiä tehtäviäni ovat organisaatiomuutoksen ja toimintatapojen uudistamisen onnistunut toimeenpaneminen, resurssien tehokkaan käytön kehittäminen sekä suunnitelmallisen toimintakulttuurin ja jatkuvan kehittämisen periaatteen vahvistaminen.

Kilpeläisen mielestä johtajalta vaaditaan paitsi itsenäistä ja päättäväistäkin tapaa toimia, myös työntekijöitä tukevaa johtamistapaa.

– Olen asia- ja tehtäväkeskeinen henkilö, ja esimiesroolissa pyrin avoimesti asioista keskustelevaan ja kaikkia kuuntelevaan vuorovaikutustapaan.

Lisäksi selkeiden tavoitteiden asettaminen edesauttaa uuden toimialan toimintaa. Teknillistä toimialaa kuvaavat Kilpeläisen mukaan parhaiten sanat rakennuttaminen, rakentaminen ja ylläpito.

Porissa on potentiaalia

Pori ja Satakunta ovat Kilpeläiselle uusia seutuja, mutta tuntemus Porista vaikuttaa silti olevan vahvoissa kantimissa. Kilpeläisellä on selkeä näkemys kaupungin tulevaisuudesta. Porin vahvuutena hän näkee sen aseman maakuntakeskuksena.

Suomalaisten asuminen on jo pitkään keskittynyt kaupunkeihin ja siinä Porilla on oivallinen tilaisuus. Porista löytyy yliopistokeskus ja monet muut mahdollisuudet nuorille kouluttautua tulevaan ammattiin. Koulutus tarjoaa myös yrityksille työvoimaa ja eväät kasvuun sekä kehittymiseen. Kaupunkitason palvelut ja kesäinen Pori vesistöineen ja monine tapahtumineen luovat puitteet hyvään arkeen ja elämään. Porissa on edellytykset ja potentiaalia hyvään tulevaisuuteen, Kilpeläinen kuvailee Porin mahdollisuuksia.

Tulevaisuuden Porin Kilpeläinen näkee merellisenä kaupunkina, jonka keskusta on elävä hyvine palveluineen, ja ihmisille löytyy asumismahdollisuuksia kustannustehokkaasti tuotettujen ja laadukkaiden palvelujen kaupungissa. Elinkeinorakenne on edelleen monipuolistunut ja Porin kaupunki on hyödyntänyt sähköistymisen mahdollisuudet toiminnassaan. Asioiden valmistelu ja suunnittelu tehdään vuorovaikutteisesti kuntalaisia osallistaen.

– Tulevaisuuden Porilla on positiivisen, vireän ja ketterän kaupungin imago, Kilpeläinen summaa.

Tuleva kotikaupunki mahdollistaa uuden harrastuksen

Porissa Kilpeläinen on aiemmin vieraillut vain turistina, mutta muuton myötä uusi kotikaupunki käy pian tutummaksi. Porin koti tulee asettumaan ydinkeskustaan. Juoksemisen harrastuksekseen mainitseva Kilpeläinen on valinnut asuin- ja työpaikkansa hyvin; Porissa keskustastakin kirmaa nopeasti vehreille puisto- ja metsäreiteille. Uudessa kotikaupungissa on muutenkin potentiaalia Kilpeläisen harrastuksia silmällä pitäen.

Porissa pääsen kokeilemaan crossfittiä, hän iloitsee.

Aktiiviliikkujan taustasta löytyy jo jääkiekkoa, uintia, itsepuolustuslajeja sekä kuntosalia. Kesällä Kilpeläisen voi tavata golfviheriöillä. Lisäksi hän viihtyy dekkareiden parissa ja musiikkivalinta on intohimoiselle fanille selvä: Metallica. Ja lupaapa Kilpeläinen viihtyä myös Isomäen suunnalla.

– Ässien kausilipun hankinta on jo laitettu vireille, hän kertoo.


Katso oheisesta videosta Kilpeläisen terveiset Poriin:

Porin organisaatiouudistus astuu voimaan 1.6.2017. Samana päivänä uudet toimialajohtajat aloittavat työnsä. Uusia toimialoja on viisi. Ympäristö- ja lupapalveluiden toimialajohtajana aloittaa Ulla-Kirsikka Vainio, sivistyksen toimialajohtajana Esa Kohtamäki, teknillisen toimialan johtajana Marko Kilpeläinen, konsernihallinnon toimialajohtajana Lauri Kilkku ja SOTE-toimialan johtajana jatkaa Terttu Nordman.


Hakusana