Etusivu > Uutiset > 2017 > 04 > Uusi toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio ihailee porilaista asennetta

Uusi toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio ihailee porilaista asennetta

(05.04.2017 08:45 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 17.05.2017 12:49)

Uuden ympäristö- ja lupapalveluiden toimialan johtajaksi on valittu Ulla-Kirsikka Vainio. Hän aloittaa tehtävässään 1.6.2017.

kuva

Kuva: Porin kaupunki / Marika Virtanen

Vainio toimii tällä hetkellä Nokian kaupungin rakennustarkastajana. Aiemmin hän on ollut samassa tehtävässä Lempäälässä, ja sitä edelsi 15 vuotta arkkitehtiyrittäjänä. Koulutukseltaan hän on rakennusarkkitehti ja hallintotieteen maisteri. Lisäksi hän on diplomityötä vaille valmis arkkitehti ja kirjoittaa myös väitöskirjaa Tampereen teknilliseen yliopistoon. Tekemistä siis riittää, ja Vainio kertookin nauttivansa siitä, että on useampi projekti vireillä.

Asenne ja yhteistyö tekevät Porista tulevaisuuden suunnannäyttäjän

Määrätietoiseksi, motivoivaksi ja osallistavaksi johtajaksi itseään kuvaileva Vainio on ylpeä porilaisesta asenteesta uudistumista kohtaan. Huomion kiinnitti erityisesti Pori 2020 –strategian "tekemise Pori eikä meinaamise" –sananparsi.

– Täällä oikeasti tehdään muutos, eikä muutella vain pääotsikoita. Työntekijöitä ja kuntalaisia on osallistettu muutoksen tekemiseen aidosti.

Osallistaminen on Vainion mielestä erittäin tärkeää, ja hän painottaakin hyvän yhteistyön merkitystä tulevassa työssään. Tulevaa toimialaa hän kuvailee muuttuvaksi, palvelevaksi ja paikalliseksi.

– Haluan toimia sillanrakentajana ja keskustelunherättäjänä, jotta voimme yhdessä taata parhaat ratkaisut kuntalaisille. Toivon ympäristö- ja lupapalveluiden toimialalle hyvää työn tekemisen meininkiä, joka välittyy sekä työyhteisöön että kuntalaisille laadukkaana toimintana, Vainio kertoo.

Pori merkitsee Vainiolle paitsi motivoivaa työpaikkaa, myös arkkitehtuurisesti kaunista kaupunkia. Hän viehättyy kaupunkimme hienosta historiasta, josta on säilynyt vanhoja rakennuksia ja kokonaisia puukaupunginosia. Tulevaisuuden Poria hän kutsuu "merellisten makujen maamerkiksi".

– Tulevaisuuden Pori on majakka. Majakan tehtävä on näyttää suuntaa ja valaista. Majakka tarkoittaa myös toimivaa liikenneväylää, jollainen esimerkiksi Porin satama on tulevaisuudessa entistä enemmän. Pori voi hyödyntää merta ja merenläheisyyttä monissa asioissa.

Tulevaisuuden porilainen on jo löytänyt porilaiset suosikkinsa

Vainion suunnitelmissa on muutto perheen kanssa Tampereelta Poriin. Ennen Poria hän on ehtinyt asua ympäri Suomen.

– Olen karjalaisen ja savolaisen risteytys, joka on käynyt syntymässä Lapissa ja tehnyt työuran Pirkanmaalla. Ja nyt olen tulevaisuuden porilainen, Vainio kertoo juuristaan.

Parasta Porissa on Vainion mielestä Yö-yhtye. Yössä on samanlaista kaunista rosoisuutta ja luonnetta, mitä koko Porissa on. Myös Sarpin Sammakot ovat hurmanneet makeudellaan. Porin paikoista hänelle merkittävimpiä ovat Yyteri ja Isomäen jäähalli. Vainion sydämessä hehkuvat kuitenkin viherkeltaiset värit, sillä hän on suuri Ilves-fani. Patasydämelle löytyy kuulemma myös tilaa:

– Lupaan kannattaa Ässiä, jos Ilves ei ole vastustajana. Arvostan aina hyvää jääkiekkoa.

Myös jalkapallosta sopii tulla juttusille. Vainion idoli on Manchester Unitedissa pelaava Wayne Rooney. Vainion saattaa tulevaisuudessa tavata hyvinkin myös uimahallilla, sillä hän on lastensa harrastuksen myötä kouluttautunut ensimmäisen ja toisen luokan uintituomariksi. Tätäkin harrastusta on tarkoitus jatkaa Porissa. Kaiken kaikkiaan urheilulla on Vainion mielestä paljon yhteistä työelämän johtamisen kanssa:

– Johtamisessa puhutaan usein urheilu- ja jääkiekkotermein, ja urheilujohtaminen kuvaakin hyvin työyhteisöjä. Johtajan pitää nähdä, millä fiiliksellä työntekijät saapuvat töihin ja osata tehdä porukasta joukkue, Vainio vertaa.

Katso oheisesta videosta Vainion terveiset kuntalaisille:


Porin organisaatiouudistus astuu voimaan 1.6.2017. Samana päivänä uudet toimialajohtajat aloittavat työnsä. Uusia toimialoja on viisi. Ympäristö- ja lupapalveluiden toimialajohtajana aloittaa Ulla-Kirsikka Vainio, sivistyksen toimialajohtajana Esa Kohtamäki, teknisen toimialan johtajana Marko Kilpeläinen, konsernihallinnon toimialajohtajana Lauri Kilkku ja SOTE-toimialan johtajana jatkaa Terttu Nordman.


Hakusana