Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > 57. Porin päivän teemana Pori mettä

57. Porin päivän teemana Pori mettä

(24.05.2017 12:38 Marika Virtanen / päivitetty 24.05.2017 12:38)

Porin päivää vietetään 21.-24. syyskuuta teemalla "Pori mettä – Suomen vilkkain lähimetsä". Teema sopii hyvin Suomi 100 -juhlavuoteen. Porilaisten oma lähimetsä on vaikuttanut ja vaikuttaa pitkäkestoisesti Porin seudun asukkaiden hyvinvointiin. Metsästä huolehtiminen on yhteinen asia.

– Haluamme tuoda esille Porin metsän monipuolisuutta, liikunta, vapaa-aika ja virkistyskohteena. Porin metsä on osa Porin kansallista kaupunkipuistoa, jonka perustamisesta tulee kuluvana vuonna kuluneeksi 15 vuotta, kertoo kaupunkisuunnittelun projektipäällikkö Heli Nukki.

Porin metsän syntymäpäiväsankari on myös tasavuosia täyttävä maauimala. Arkkitehti Yrjö Lindegrenin suunnittelema funkistyylinen maauimala on avattu vuonna 1957. Maauimala on Museoviraston suojelema.

Porin metsästä ja sen läheisyydestä löytyy paljon toimintaa, liikuntapaikkoja sekä yrityksiä. Pori seura kerää alueella toimivilta tahoilta ja muilta Porin Päivän tapahtumiin osallistuvilta tapahtumaehdotuksia. Ehdotukset pyydetään ilmoittamaan 8. syyskuuta mennessä pori-seura@luukku.com.

Porin Päivän järjestäjät ovat tänä vuonna Pori-Seura ry, Porin yrittäjät ry, Kävis ja Porin kaupungin kaupunkisuunnittelu.

kuva Iso metsän lenkkipoluilla vilisee kulkijoita. Kuva: Porin kaupunki/Heli Nukki


Hakusana