Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Aittaluodon teollisuudelle pitkä jatkokausi ja merituulipuisto kytketään sähköverkkoon

Aittaluodon teollisuudelle pitkä jatkokausi ja merituulipuisto kytketään sähköverkkoon

(31.05.2017 13:33 Marika Virtanen / päivitetty 31.05.2017 13:33)

Pori Energian ja Corenson 20-vuotinen yhteistyö saa 20 vuotta jatkoa. Sopimus koskee prosessienergian toimitusta hylsykartonkitehtaalle. Kartonkia valmistetaan Aittaluodossa noin 120 000 tonnia vuodessa.

– Pori Energian toimittamaa höyryä käytämme pääasiallisesti kartongin kuivattamiseen. Käytämme kartongin valmistuksessa pääasiallisesti suomalaista kierrätysmateriaalia. On hienoa, että Aittaluoto 2020 -hankkeen toteutuessa meille toimitettu lämpö on tehty uusiutuvasta biomateriaalista, eli puusta, Corenson tehtaanjohtaja Juha Halminen arvioi.

Pori Energia toimittaa Corensolle energian lisäksi myös puhdistettua vettä, jota käytetään kartongin valmistusprosessissa. Raakavesi otetaan Kokemäenjoesta.

Sopimus luo osaltaan perustaa Aittaluodon voimalaitoksen vuosille 2018-2020 suunnitellulle uudistusinvestoinnille, jolla varmistetaan kaukolämmön ja teollisuuden energiapalvelujen toimitukset.

– Kaukolämmön ja teollisuuden prosessienergian tuottaminen samassa voimalaitoksessa on energiatehokkuuden ja ympäristövaikutusten kannalta paras vaihtoehto. Sopimuksen syntyminen on myös osoitus siitä, että tällainen yhteistyö on taloudellisesti kannattavaa sekä vientiteollisuuden että paikallisen energiayrityksen kannalta, arvioi Pori Energian toimitusjohtaja Matti Rintanen.

Aittaluoto 2020 -hankkeen ympäristölupahakemus käsittelyssä aluehallintovirastossa. Tavoitteena on, että uusi laitos on tuotannossa alkuvuodesta 2020.

Merituulipuisto kytketään sähköverkkoon

Maailman ensimmäinen jääolosuhteiseen rakennetun ja Suomen ensimmäisen merituulipuiston sähköasema kytketään Pori Energian sähköverkkoon 31. toukokuuta. Merituulipuiston valmistumisen myötä tuulivoiman osuus Pori Energia Sähköverkot Oy:n sähköverkossa ylittää 100 megawattia.

Merituulipuiston kytkemisen yhteydessä saneerattiin ja laajennettiin Syväsataman sähköasemaa, mikä parantaa Meri-Porin alueen sähköverkon toimitusvarmuutta.

– Tehty sähköaseman laajennus on Pori Energia Sähköverkkojen osalta suurin yksittäinen verkostoinvestointi kuluvana vuonna. Tässä yhdistyvät saumattomasti uusiutuvan sähköntuotannon lisäys ja verkon käyttövarmuuden parantaminen, iloitsee Pori Energia Sähköverkot Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ohrankämmen.


Hakusana