Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Jaana Simula johtaa Porin kulttuuria motolla ”Kulttuuri on elämän mittayksikkö”

Jaana Simula johtaa Porin kulttuuria motolla ”Kulttuuri on elämän mittayksikkö”

(30.05.2017 08:14 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 30.05.2017 08:15)

Uuden Porin ytimessä on uusi sivistys, joka laajoine yhteistyömahdollisuuksineen pitää sisällään oppimista, innostavaa liikuntaa ja osallistavaa kulttuuria. Uudessa organisaatiossa sivistyksen toimiala jakautuu varhaiskasvatukseen, opetukseen, kulttuuriin, liikunta- ja nuorisotyöhön sekä yhteisiin palveluihin. Kulttuuripäällikkönä jatkaa vuodesta 2009 kulttuurijohtajana toiminut Jaana Simula. Hän vastaa alla kysymyksiin yksikkönsä toiminnasta ja tavoitteista.

Mitä tehtäviä tulevalle yksikölle kuuluu?
Kulttuuriyksikköön kuuluvat Porin kaupungin kirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto, Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto ja Kulttuuritalo Annankatu 6, Pori Sinfonietta, Porin taidemuseo Poriginal gallerioineen ja Satakunnan Museo ja siihen kuuluvat Luontotalo Arkki, Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo, Rosenlew-museo sekä Lavian kotiseutumuseo.

Mikä on mielestäsi tulevan yksikön tärkein tavoite?
Porin kulttuuriyksikön tärkein tavoite on luovuuden, moninaisuuden ja osallisuuden edistäminen. Tavoitetta toteutetaan tuottamalla monipuolisia palveluja, edistämällä kulttuurin tasa-arvoista saavutettavuutta ja käyttöä sekä kulttuuriperinnön ja –ympäristöjen säilymistä ja kehittymistä. Tavoitteen saavuttamiseksi edistetään myös kulttuurituotantoa, taiteilijoiden ja muiden luovan työn tekijöiden sekä alan työllisyyttä ja yrittäjyyttä ja vahvistetaan yhteiskunnan kulttuurista perustaa.

Mikä on mielestäsi tärkein tavoite sinulle yksikön esimiehenä?
Kulttuurin roolin vahvistaminen kuntalaisten elämässä kestävän kehityksen näkökulmasta yhteistyössä laajan toimijajoukon kanssa.

Millä kolmella sanalla kuvailisit yksikköäsi?
– Kuuntelija, keskustelija ja kehittäjä.

Mikä on parasta Porissa?
– Pori! Vain Pori voi olla Pori.

Millainen on tulevaisuuden Pori?
– Osallistuvien ja osaavien ihmisten kansainvälinen koti, joka tarjoaa mahdollisuuksia moneen.

Kerro jotain itsestäsi!
– Olen tullut täysi-ikäiseksi Dar-es-Salaamissa, kutonut mattoja 50 vuotta. Olen luopunut omasta autosta vuonna 1999. Sen jälkeen olen liikkunut kävellen ja julkisilla. Porissa olen asunut vuodesta 2009 ja pyöräilen työmatkat ympärivuotisesti.

Simula lainaa otsikossa kulttuurikoordinaattori Jan-Kristian Kiven ideoimaa kulttuuriyksikön mottoa "Kulttuuri on elämän mittayksikkö".

kuva

Kuva: Martti Kaarinen

Juttusarjassa esitellään Porin uuden organisaation yksiköitä ja niiden päälliköitä. Porin kaupungin uusi organisaatio astuu voimaan 1.6.2017.


Hakusana