Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Käppärän koulu tekee aktiivista yhteistyötä italialaisten kanssa

Käppärän koulu tekee aktiivista yhteistyötä italialaisten kanssa

(11.05.2017 14:42 Marika Virtanen / päivitetty 11.05.2017 14:49)

Käppärän koulun opettaja Seppo Steen on aloittanut yhteistyön italialaisten koulujen kanssa 19-vuotta sitten opettaessaan Previikin ala-asteella. Yhteistyön merkeissä opiskelijat vierailevat toistensa kouluissa ja kaupungeissa sekä käyvät kirjeenvaihtoa.

– Tarkoitus on lisätä oppilaiden kiinnostusta vieraisiin kieliin ja tutustuttaa heitä toisiin ja toisenlaisiin ihmisiin. Tämän takia emme käytä vierailuilla hotelleja, vaan oppilaat asuvat aina perheissä. Silloin joutuu käyttämään itse oppimaansa kieltä ja näkemään, että suomalainen tapa asua ei ole ainoa.

Vierailut ovat yhteistyön näkyvin osa, mutta valtaosa yhteistyöstä on aika näkymätöntä.

– Tänä lukuvuonna noin 50 oppilaistamme kirjoittelee sähköisiä viestiä italialaisten kanssa ja vähän useampi vaihtelee vanhanaikaisia kirjeitä. Unkarilaisten kanssa on vastaavaa yhteistyötä, mutta pienemmällä volyymilla, kuvailee Steen.

Käppärän koulu on tehnyt neljä vierailua Italian kaupunkiin nimeltä Asti. Italiassa käydessään opiskelijat ovat tavanneet kaupunginjohtajan, paikallisia pormestareita, kyläpäälliköitä sekä pari kertaa maaherrankin. Nyt toista kertaa Italiasta Poriin tulevat 13-14-vuotiaat opiskelijat ja heidän opettajansa tapasivat Porin kaupunginjohtajan Aino-Maija Luukkosen kaupungintalolla.

kuva Italian koulun opiskelijat vierailivat kaupungintalolla.


Hakusana