Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Kaupungin laskut voi nyt muuttaa paperisista sähköisiin

Kaupungin laskut voi nyt muuttaa paperisista sähköisiin

(09.05.2017 11:44 Marika Virtanen / päivitetty 09.05.2017 11:46)

Porin kaupungin asiakkailla on nyt mahdollista ottaa vastaan kaikki laskut joko e-laskuna tai suoramaksuna. E-lasku on sähköinen lasku, jonka asiakas saa suoraan omaan verkkopankkiinsa sen jälkeen, kun on tehnyt e-laskusopimuksen verkkopankissa.

– Sopimuksen jälkeen Porin kaupunki toimittaa e-laskun asiakkaan verkkopankkiin. Asiakkaan ei tarvitse itse näppäillä tilinumeroita eikä laskun viitenumeroa vaan tietojen hyväksyntä riittää. Laskua ei veloiteta pankkitililtä ilman hyväksymistä, mikäli asiakas ei määritä automaattihyväksyntää, kertoo rahoitusasiantuntija Ulla Pynnä.

E-laskussa on kaikki samat tiedot ja erittelyt kuin paperilaskussakin. Laskut pysyvät tallessa pankin sähköisessä arkistossa. Ohjeita e-laskun käyttöönottoon saa omasta verkkopankista ja pankin asiakaspalvelusta.

Suoramaksua tarjotaan asiakkaille, joilla ei ole käytössä verkkopankkia. Sopimuksen voi tehdä kaikista Porin kaupungin laskutuksista oman pankin asiakaspalvelussa. Mukaan tarvitaan edellinen lasku.

– Sopimuksen jälkeen Porin kaupunki toimittaa laskun tiedot ennen eräpäivää postissa asiakkaalle ja lähettää samanaikaisesti laskun maksutiedot suoraan asiakkaan pankkiin. Laskulla on tieto siitä, että pankki maksaa sen asiakkaan tililtä automaattisesti eräpäivänä. Mikäli voimassa oleva suoramaksusopimus halutaan muuttaa e-laskusopimukseksi, suoramaksusopimuksen päättäminen pitää hoitaa oman pankin asiakaspalvelussa, sanoo Pynnä.

Laskutuksessa on valittavana 13 laskutusaihetta, jotka on otsikoitu muun muassa "Ekomaksut" ja "Kotipalvelut". Nimet kertovat laskutusaiheen. Jos sopivaa laskutusaihetta ei ole, valitaan "Kaikki muu laskutus".

– Otsikon alle tehdään sopimukset joita ei ole erikseen nimetty. Esimerkkinä tämän otsikon aiheista mainittakoon perusturvan terveyskeskus-, hammashuollon-, poliklinikan-, turvapuhelinten- ja kuntoutuspalveluidenlaskut, kuvailee Pynnä.


Hakusana