Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Keskustassa katujen ja puistojen kevätsiivouksen alta siirrettävä autoja

Keskustassa katujen ja puistojen kevätsiivouksen alta siirrettävä autoja

(04.05.2017 07:42 Marika Virtanen / päivitetty 04.05.2017 07:42)

Porin kaupunki jatkaa keskustan alueella katualueiden puhdistusta sekä hiekoitushiekan poistoa liikennealueilta ja viheriöiltä. Autojen siirtokehotus on keskustan puistokaduilla Selim Palgreninkadulta ja Teatterikadulta Raatihuoneenpuiston puoleisista reunoista jatkuen Pohjois- ja Eteläpuiston kautta Itsenäisyydenkadulle sekä takaisin Itsenäisyydenkadulta Etelä- ja Pohjoispuiston kautta Valtakadulle.

– Siirtokehotuksen piirissä olevilla alueilla puhdistustyöt alkavat perjantaina 5. toukokuuta kello 2.00 alkaen. Tarpeen vaatiessa ajoneuvoja voidaan joutua siirtämään, jos siirtokehotuksia ei ole noudatettu, toteaa tiemestari Jyrki Kartastenpää.

Puhdistustyön varmistamiseksi puistokatujen puiston puoleisille alueille on asennettu pysäköintikieltomerkit varustettuna siirtokehotuskyltein. Siirtokehotuskylteissä on ilmoitus päivämäärästä ja kellon aika, jonka jälkeen ajoneuvoille tehdään lähisiirto, jos pysäköintikieltoa ei ole noudatettu. Lähisiirrosta aiheutuneista kustannuksista peritään siirtomaksu ajoneuvon omistajalta tai haltijalta. Siirtomaksu on 85 € ja lisäksi peritään 24 prosentin arvonlisävero.

– Kunnallistekniikan ja puistotoimen vastuualueet toivovat, että kadun puhdistustöiden onnistumiseksi tonttien omistajien ja taloyhtiöiden vastuilla olevat jalkakäytävät puhdistettaisiin viimeistään jo ennen tai samassa yhteydessä kuin puhdistetaan kyseistä katualuetta, sanoo Kartastenpää.

Autoilijoiden tulee huomioida puhdistustyössä olevien työkoneiden työskentely katualueilla, jotta liikenne ja meneillään olevat puhdistustyöt sujuisivat turvallisesti ja joustavasti. Lisäksi autoilijoita muistutetaan poikkeavista pysäköintijärjestelyistä.

Viikolla 19 työt jatkuvat Itä- ja Länsipuiston osalta, mutta mahdolliset yöpakkaset voivat haitata töiden aloittamista. Työn jatkamisesta ilmoitetaan myöhemmin.Hakusana