Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Koululaiset mukana suunnittelemassa Tuorsniemen uutta kiertoliittymää

Koululaiset mukana suunnittelemassa Tuorsniemen uutta kiertoliittymää

(26.05.2017 11:33 Marika Virtanen / päivitetty 26.05.2017 11:39)

Länsi-Poriin on tulossa uusi kiertoliittymä. Kiertoliittymä tulee Länsiväylälle lähelle Vähärauman koulua, risteämään Tuorsniementien kanssa. Kiertoliittymän katusuunnitelmat ovat valmiina ja vihersuunnittelu on alkuvaiheessa.

– Halusimme toteuttaa kiertoliittymän suunnittelun yhdessä koululaisten kanssa, toteaa suunnitteluhortonomi Katja Pesonen Porin kaupungin katu- ja puistosuunnittelusta.

Aiemmin Porissa ei ole tämän tyyppistä osallistamista katu- ja puistosuunnittelun yhteydessä tehty kiertoliittymähankkeissa. Koulussa suhtauduttiin asiaan erittäin myönteisesti.

– Oppilaat pitivät kovasti kiertoliittymän suunnittelusta ja olivat hyvin motivoituneita. On hienoa, että myös lapsia otetaan mukaan suunnitteluun. Uuden opetussuunnitelman mukaisesti olemme aloittaneet tänä vuonna yhteiskuntaopin opinnot ja näin olemme pohtineet lasten osallisuutta yhteiskunnan asioihin. Tämä työpajan kautta tämä ilmeni hienosti. Myös lapset voivat halutessaan vaikuttaa ympäristöön ja yhteisiin asioihin, toteaa luokanopettaja Niina Peltonen.

Läänintaiteilija Marjo Heino oli aktiivinen asiassa. Katu- ja puistosuunnittelussa on hänen kanssaan tehty yhteistyötä aiemmin monissa hankkeissa.

– Läntisen Porin tärkeällä sisääntuloväylällä sijaitsevaan kiertoliittymään on tarkoitus saada näyttävyyttä ja omaleimaisuutta taiteen avulla Suunnittelutyöhön virittäydyttiin luontokuvin ja kukkatuoksuin, koska kohteen ympäristö on erittäin luonnonläheistä aluetta. Lapset saivat piirtää ideansa sekä lintuperspektiivistä että autoilijan näkökulmasta, kertoo Heino.

Kiertoliittymän suunnittelun lisäksi Pesonen, Heino sekä suunnitteluinsinööri Irma Lehto esittelivät omaa työtään sekä sitä, miten omaan elinympäristöön voi vaikuttaa.

Tuorsniemen kiertoliittymän rakentamistyöt ovat jo käynnissä. Suunnittelijat ovat kiitollisia koululaisilta saamistaan ideoista ja ottavat niistä viitteitä lopulliseen toteutukseen mahdollisuuksien mukaan. Kiertoliittymän vihersuunnitelma valmistellaan syksyyn mennessä ja toteutus tapahtuu heti suunnitelman valmistumisen jälkeen.

– Oppilaiden töistä kumpuavia ideoita pyritään hyödyntämään myös tulevissa kiertoliittymähankkeissa. Uusia osallistamishankkeita on tämän kokemuksen pohjalta hyvä toteuttaa lisää eri kohderyhmille ja vaihtelevin menetelmin, kertoo Pesonen vielä lopuksi.

kuva Kiertoliittymän suunnittelu.


Hakusana