Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Liikenneonnettomuudet vähentyneet Porin seudulla

Liikenneonnettomuudet vähentyneet Porin seudulla

(26.05.2017 09:35 Marika Virtanen / päivitetty 26.05.2017 09:35)

Porin seudun alueella (Pori, Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Ulvila) tapahtui viime vuonna 192 tieliikenneonnettomuutta, joissa ihmisiä kuoli tai loukkaantui. Määrä väheni 6 % edellisestä vuodesta.

– Porin seudulla liikenneturvallisuustyö on erittäin aktiivista, kiittää liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

15-17-vuotiaiden osuus kaikista onnettomuuksissa mukana olleista sen sijaan kasvoi. Vuonna 2016 nuorten osuus oli noin 16 % ja vuotta aikaisemmin 12 % kaikista henkilövahinkoon johtaneiden onnettomuuksien osallisista. Mopo-onnettomuudet ovat hyvin yleisiä, varsinkin 15-16-vuotiaiden keskuudessa. Näitä tapahtuu eniten kesäkausina ja alkusyksystä. Myös mopoauto-onnettomuuksia tapahtuu paljon.

kuva Henkilövahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa mukana olleiden ikäjakauma vuonna 2016.


– Vanhempien kannattaa osoittaa kiinnostusta mopoilua kohtaan ja kerrata mopoilun pelisääntöjä yhdessä nuoren kanssa. Mopoille ja mopoautoille tyypillisiä onnettomuuksia ovat risteyskolarit, tieltä suistumiset ja peräänajot. Näissä yhteisenä nimittäjänä on usein liian suuri tilannenopeus ja nuoren kokemattomuus liikenteestä, sekä mopon virittämiseen liittyvät ongelmat, toteaa Tapio Heiskanen Liikenneturvasta.

Tämä tarkastelu perustuu Tilastokeskuksen tilastoimiin, poliisin tietoon tulleisiin tieliikenneonnettomuuksiin (vuoden 2016 osalta ennakkotietoja), jotka on analysoitu Destian iLIITU-palvelun avulla. Poliisin tietoon ei tule kaikki tieliikenneonnettomuudet, varsinkin polkupyörien kaatumisonnettomuudet puuttuvat usein poliisin tilastoista, koska loukkaantuneet viedään suoraan hoitoon. Jalankulkijoiden kaatumisonnettomuudet eivät ole tieliikenneonnettomuuksiksi.

Lisätietoa Liikenneturvan sivuilta nuorista liikenteessä.


Hakusana