Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Minna Ojala on unelmatyössään johtamassa laadukkaita palveluja ja hyvinvoivaa henkilöstöä

Minna Ojala on unelmatyössään johtamassa laadukkaita palveluja ja hyvinvoivaa henkilöstöä

(16.05.2017 10:04 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 16.05.2017 10:10)

Teknisen toimialan Yhteiset palvelut –yksikön päällikkö Minna Ojala kertoo ajatuksiaan tulevan yksikön tavoitteista, hänen omista tavoitteistaan sekä ajatuksistaan Porista.Tulevassa organisaatiossa tekninen toimiala jakautuu kolmeen yksikköön: infraan, tilaan ja yhteisiin palveluihin.

kuva

Kuva: Porin kaupunki / Piia Uusi-Laurila

Mitä tehtäviä tulevalle yksikölle kuuluu?
– Teknisen toimialan yhteiset palvelut-yksikölle kuuluvat toimialan talous- ja henkilöstöpalveluiden lisäksi hallinto- ja asiakirjapalvelut sekä yleisöpalvelut palvelupiste Porinassa.

Millä kolmella sanalla kuvailisit yksikköäsi?
– Asiantunteva, palveluhaluinen ja kehityshaluinen.

Mikä on mielestäsi tulevan yksikön tärkein tavoite?
– Laadukkaiden palveluiden tarjoaminen kaupungin asukkaille sekä teknisen toimialan infra- ja tilayksiköille. Tavoitteemme on myös vahvistaa matriisimaista toimintatapaa kaupunkitasoisesti. Matriisimainen toimintatapa tarkoittaa minulle yhdessä kehittämistä, sujuvaa tiedon kulkua yhteistyötahojen välillä sekä riittävästi yhteisiä kohtaamisia.

Mikä on mielestäsi tärkein tavoite sinulle yksikön esimiehenä?
– Henkilöstön työtyytyväisyyden parantaminen entisestään. Henkilöstö on meillä voimavara, johon kaikki tekeminen perustuu. Hyvinvoiva henkilöstö näkyy asiakkaillemme sekä kaupungin henkilöstölle hyvänä palveluna. Työtyytyväisyydelle esimies voi tarjota hyvän alustan, mutta koko henkilöstö on sitä itse osaltaan luomassa. Työtyytyväisyyteen vaikuttaa arjen työn sujuminen. Pyrimme yhdessä henkilöstön kanssa jatkuvasti kehittämään työtämme ja tekemistämme kohti toimialamme tavoitteita.

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?
– Olen unelmatyössäni. Pidän ihmisten kanssa työskentelystä ja vuorovaikutuksesta. Haluan kehittää asioita paremmaksi ja pidän organisoimisesta. Haaveilen työn ohessa opintojen aloittamisesta pitääkseni näkökulmani laajana ja avoimena työn pyörityksessä.

Mikä on parasta Porissa?
– Käynnissä olevat monet kehittämishankkeet, joilla pyrimme koko ajan parantamaan kaupunkia. Porissa on myös hyvät mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa.

Millainen on tulevaisuuden Pori?
– Elinvoimainen, kasvava, viihtyisä ja positiivinen kaupunki, jossa on hyvät palvelut. Poriin halutaan tulla asumaan, opiskelemaan, töihin ja viettämään vapaa-aikaa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
– Vapaa-aikanani olen innokas liikkuja. Erikoisin harrastukseni lienee vuotuiset asuntomessuvierailut eri puolelle Suomea, jotka ovat viime vuosina taittuneet moottoripyörällä, mieheni kyydissä istuen. Tämän kesän messuvierailuajankohta on jo päätetty ja toivon poutaista ajosäätä heinäkuun puoliväliin. Vuonna 2018 onkin tulossa lyhyt matka asuntomessuille.

Juttusarjassa esitellään Porin uuden organisaation yksiköitä ja niiden päälliköitä. Porin kaupungin uusi organisaatio astuu voimaan 1.6.2017.


Hakusana