Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Myötätuuli luovutti viestin kaupunginjohtajalle

Myötätuuli luovutti viestin kaupunginjohtajalle

(30.05.2017 14:01 Marika Virtanen / päivitetty 30.05.2017 14:01)

Kehitysvammaisten Myötätuulen viesti lähti liikkeelle seitsemättä kertaa Satakunnassa ja ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti. Kyseessä on kaikille avoin kehitysvammaisten polkupyöräviesti, joka vie tietoa kuntien päättäjille ja muille kuntalaisille siitä, että vammaisetkin ovat yhdenvertaisia kansalaisia ja kuntalaisia. Viesti luovutettiin Porin kaupungintalolla kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle.

Viestipaketissa on 100 myönteistä asiaa Suomessa, joita kannattaa vaalia. Satakunnan viesti painottaa alueen poikkeuksellista yhteisöelokuvatoimintaa jakamalla kehitysvammaisten tekemiä videota sekä kuvaamalla viestin tapahtumia lyhytelokuviksi.

Viesti on virallinen Suomi100-juhlavuoden tapahtuma ja samalla myös viestin 25-vuotisjuhlakiertue. Viesti on ainoa sekä suurin kehitysvammaisten itsensä suunnittelema ja toteuttama Suomi100 -hanke. Pääjärjestäjänä on Me Itse ry.

Viesti on lähtenyt Luvian vanhalta kunnantalolta 15. toukokuuta kello 9.00 ja päättyy Helsinkiin elokuun lopussa viikonloppuna, jolloin lähtölaskenta Suomi100 -itsenäisyyspäivään alkaa. Porista viesti lähtee vapaalla aikataululla kohti Pomarkkua. Viesti viedään 27 suomalaiseen kuntaan ja kaupunkiin.

kuva Myötätuuli luovutti viestin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle. Luukkonen esitteli kaupungintaloa viestin luovutuksen yhteydessä noin 40 vieraalle. Kuva: Porin kaupunki/Marika Virtanen


Hakusana