Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Opetusyksikön päällikkö Taneli Tiirikainen haluaa löytää uusia ja luovia toimintatapoja

Opetusyksikön päällikkö Taneli Tiirikainen haluaa löytää uusia ja luovia toimintatapoja

(11.05.2017 10:45 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 11.05.2017 10:52)

Kuninkaanhaan koulun rehtorina toimiva Taneli Tiirikainen aloittaa 1.6. opetusyksikön päällikkönä. Tuleva työ avaa hänelle uusia näkökulmia opetuksen saralla. Koulumaailma on Tiirikaiselle tärkeä paitsi työnä, myös vapaa-ajalla:

– Minulla on neljä lasta, joista nuorin aloittaa ensi syksynä peruskoulun ensimmäisen luokan ja vanhin yhdeksännen luokan. Yksi lapsistani käy erityiskoulua ja vaimoni työskentelee luokanopettajana. Olen siis koko lailla kiinni koulussa – ilolla ja ylpeydellä, hän toteaa.

kuva


Uudessa organisaatiossa sivistyksen toimiala jakautuu viiteen yksikköön: varhaiskasvatukseen, opetukseen, kulttuuriin, liikunta- ja nuorisotyöhön sekä yhteisiin palveluihin. Tiirikainen kertoo alla ajatuksiaan tulevasta työstään.

Mitä tehtäviä tulevalle yksikölle kuuluu?
– Yksikön alaisuudessa ovat perus- ja lukiokoulutus, iltapäivätoiminta, vapaa sivistystyö (Kansalaisopisto ja Porin kesäyliopisto) sekä taiteen perusopetus (Porin taidekoulu ja Palmgren-konservatorio).

Millä kolmella sanalla kuvailisit yksikköäsi?
– Suuri, dynaaminen ja tärkeä.

Mikä on mielestäsi tulevan yksikön tärkein tavoite?
– Osaaminen on Suomen, Satakunnan ja Porin menestymisen perusta. Se rakentuu laadukkaan koulun kautta. Yksikön ykköstavoite on edistää oppimista ja hyvinvointia mahdollistamalla korkeatasoiset koulupalvelut porilaisille nuorille. Myös erilaisia elinikäisen oppimisen väyliä tulee löytyä maakunnan ykköskaupungista.

Mikä on mielestäsi tärkein tavoite sinulle yksikön esimiehenä?
– Suomalaiset opettajat ja rehtorit ovat maailman parhaita. He tietävät, miten korkeatasoista koulua tehdään. Minun tehtäväni on saada heidän osaamisensa yhteiseen käyttöön ja houkutella esiin myös uusia, luovia toimintatapoja. Kun opimme entistä enemmän työskentelemään yhdessä, kehittyy porilainen koulu kuin itsestään.

Mikä on parasta Porissa?
– Pori on sopivan kokoinen kaupunki, jossa on riittävät kaupalliset palvelut, upeita harrastusmahdollisuuksia ja hyvät puitteet kaikin puolin. Yyterin alueen pitkospuut, Ruosniemen kallioiden pikkupolut sekä kesäinen Kirjurinluoto ovat minulle niitä ykkösjuttuja.

Millainen on tulevaisuuden Pori?
– Nuoret ovat ymmärtäneet, että Pori on maailman paras paikka opiskella ja työskennellä. Opiskelijoiden, Ammattikorkeakoulun, Yliopistokeskuksen ja alueen yritysten yhteistyön tuloksena syntyy innovaatioita, jotka luovat hyvinvointia ja hallittua kasvua. Porin ihmettä saavutaan katsomaan kauempaakin, joten tieyhteydet on laitettu kuntoon, raideliikenne on nopeaa ja lentoliikenne vakiintunutta. Satakunnan Kansan tekstiviestipalstalla ei kiistellä Kallon kahvilasta tai tuulimyllyistä, vaan kiitellään porilaisesta hulluudesta, jolla hommat on hoidettu kuntoon.

Katso alta Tiirikaisen videoterveiset:

Juttusarjassa esitellään Porin uuden organisaation yksiköitä ja niiden päälliköitä. Porin kaupungin uusi organisaatio astuu voimaan 1.6.2017.

Teksti: Elli-Mari Sulonen
Kuva & video: Ville Tiirikainen


Hakusana