Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Porin kaupungille paikkatietoteknologian hyödyntämisestä Esrin Special Achievement in GIS -palkinto

Porin kaupungille paikkatietoteknologian hyödyntämisestä Esrin Special Achievement in GIS -palkinto

(12.05.2017 11:06 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 12.05.2017 11:16)

Esri on myöntänyt vuoden 2017 Special Achievement in GIS (SAG) -palkinnon Porin kaupungille. Palkinto myönnetään vuosittain erityisen ansiokkaasti paikkatietoteknologiaa hyödyntäville organisaatioille ympäri maailman. Porin kaupunki on ensimmäinen kuntaorganisaatio Suomessa, jolle kyseinen palkinto on myönnetty. Aikaisempina vuosina Esrin SAG-palkinnon ovat saaneet muun muassa Suomen metsäkeskus, Fingrid ja Liikennevirasto.

– Porin kaupunki on ennakkoluulottomasti ja innovatiivisesti lähtenyt paikkatiedon avulla kehittämään uusia ratkaisuja ja sovelluksia tehostaakseen toimintaansa sekä palvellakseen asukkaitaan entistä paremmin. Pori on ottanut Esrin paikkatietoteknologian uusimmat mahdollisuudet hyötykäyttöön ja näyttää muille kaupungeille ja kunnille tietä edistyksellisten teknologisten ratkaisujen ketterässä hyödyntämisessä kunnan tavoitteiden saavuttamiseksi, perusteluissa kerrotaan.

kuva

Porin kaupunki hyödyntää Esrin ArcGIS-paikkatietoalustaa muun muassa koulupiirien ja Satakunnan SOTE -alueiden suunnittelussa sekä Porin kaupungin omistamien kiinteistöjen energiankulutuksen seurannassa ja kunnossapidon suunnittelussa. Pori julkaisi viime vuonna uuden palvelukartan, joka esittelee yli 300 kaupungin palvelukohdetta päiväkodeista terveys- ja sosiaalipalveluiden toimipisteisiin ja matonpesupaikoista kuntoratoihin.

Lisäksi ArcGIS-alusta toimii myös yhtenä kaupungin viestintäkanavista, jota on Porissa lähdetty hyödyntämään esimerkillisesti. Pori tarjoaa julkisen paikkatietoportaalinsa kautta asukkaiden ja vierailijoiden käyttöön monia erilaisia palveluja, kuten Bussit kartalla -sovelluksen sekä Ulkoile Porissa -tarinakartat, joista löytyy tietoa esimerkiksi kaupungin leikki- ja koirapuistoista sekä pyöräily- ja ulkoilureiteistä.

– Palkinto on upea kiitos siitä työstä, jota olemme paikkatiedon käytössä ja kehittämisessä saavuttaneet. Tämä on kansainvälisen paikkatietoalan "Oscar" , Porin kaupungin tietopalveluasiantuntija Timo Widbom iloitsee.

SAG-palkinto luovutetaan Porin kaupungin edustajille Esrin kansainvälisessä käyttäjäkonferenssissa San Diegossa heinäkuussa.

kuva

Timo Widbom esittelee Porin palvelukarttaa.

Teksti: Esri Finland, toimittanut: Elli-Mari Sulonen
Kuva: Porin kaupunki / Elli-Mari Sulonen


Hakusana