Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Porissa tapahtuu kesällä

Porissa tapahtuu kesällä

(30.05.2017 12:06 Marika Virtanen / päivitetty 30.05.2017 12:13)

Porissa tapahtuu paljon kesällä 2017. Isoimpien tapahtumien; Suviseurojen, Pori Jazzin ja SuomiAreenan lisäksi Kirjurin kesäteatterissa on näytelmiä sekä Kirjurinluodossa järjestetään Porispere ja Kirvatsin Jytä.

Kirjurin kesäteatteri: Risto Räppääjä ja Nuudelipää

Aika: Maanantai 5.-keskiviikko 21. kesäkuuta
Paikka: Kirjurinluodon kesäteatteri

Kommellusten ja sattumusten kautta uuteen ystävyyteen! Risto Räppääjän täti Rauha kirjoittaa alakerran Lennartille rakkauskirjeen, joka epähuomiossa päätyy Perhosen perheen tyttärelle Nellille. Ristolla on täysi työ uskotella, ettei hän ole kirjoittanut imelää viestiä Nuudelipääksi kutsumalleen uudelle naapurille. Väärinymmärryksiä ja hauskoja sattumuksia on tiedossa.

www.kirjurin.fi

Suviseurat

Aika: Perjantai 30. kesäkuuta – maanantai 2. heinäkuuta
Paikka: Kokemäenjoen luodot

Kirjurinluodon Areenan majoitusalueella, Kirjurinluodon takaosasta on varattu 200 hehtaarin tila Suviseurojen noin 60000-70000 kävijälle. Viiden päivän vuosittaisessa tapahtumassa on seurapuheita, jumalanpalveluksia sekä kaksi isoa kokousta. Suviseuroja on vietetty Porissa ensimmäisen kerran vuonna 1946 ja nyt pidettävän tapahtuman hakemus on jätetty jo vuonna 1992.

www.suviseurat.fi

Pori Jazz

Aika: Lauantai 8.- sunnuntai 16. heinäkuuta
Paikka: Eteläranta ja Kirjurinluoto

Jo 52. kerran järjestettävän Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään 13.–15. heinäkuuta. Konserttien ohjelmisto täydentyy tulevina kuukausina lukuisilla nimillä.

Torstaina esiintyy mm. Brian Wilson presents Pet Sounds, Wilco ja Devendra Banhart.
Perjantaina esiintyy mm. Jamiroquai, Herbie Hancock, The Cinematic Orchestra, José González, Rhye ja The Bad Plus.
Lauantaina esiintyy mm. Grace Jones, Chaka Khan, Erykah Badu, Michael Kiwanuka ja White Lies.

www.porijazz.fi

SuomiAreena

Aika: maanantai 10.- perjantai 14.7.2017

Viime vuonna poikkeuksellisesti kansalaistori alkoi jo maanantaina ja sama meno jatkuu tänä vuonna. Teemana SuomiAreenassa on Suomi100 – Yhdessä.

Keskustelut keskitetään kuudelle päälavalle, jotka ovat täynnä ohjelmaa kello 10-18.15. Puhujina mm. Presidentti Tarja Halonen, toimittaja Kirsi Alm-Siira, arkkipiispa Kari Mäkinen, seikkailija Riku Rantala, näyttelijä Joonas Nordman, kansanedustaja Hjallis Harkimo, toimittaja Tuomas Enbuske, tanssija, koreografi Jorma Uotinen, tv-tähti Jaakko Saariluoma, EIP:n varapääjohtaja Jan Vapaavuori ja viihdemaailman tähti Roope Salminen.

suomiareena.fi

Vihreä Teatteri

Esitys ja aika:
Pessi ja Illusia lauantai 22. heinäkuuta – lauantai 19. elokuuta
Yhteinen Sävel torstai 10.- torstai 17. elokuuta
Paikka: Kirjurinluodon kesäteatteri

Kesäteatterin esityksinä kesällä 2017 on koko perheen fantasiamusikaali Pessi ja Illusia sekä dramatisoitu musiikkimatka itsenäiseen Suomeen; Yhteinen Sävel. Kesäteatterissa on 450 asiakaspaikkaa.

Pessi ja Illusia on koko perheen fantasiamusikaali, joka perustuu Yrjö Kokon 2. maailmansodan aikana kirjoittamaan satuun. Esitys ei ole pelottava, mutta tapahtumaa on niin, että isommatkin viihtyvät. Luvassa on hiukan erilaisempi ja suurempi esitys, mitä teatterilta on aiemmin nähty.

Välipäivinä näyttämöllä nähdään pienempi esitys nimeltä Yhteinen Sävel, joka kertoo dramatisoitua musiikkimatkaa itsenäiseen Suomeen. Esityksessä halutaan tuoda suomalaisuuden monikulttuurisia juuria, varsinkin itsenäisyyden juhlavuotena. Luvassa on monilta vuosikymmeniltä tuttuja suomalaissävelmiä. Vain kolme esitystä.

www.vihreateatteri.fi

Kirvatsin Jytä

Aika: Keskiviikkona 2. elokuuta kello 16-00
Paikka: Kirjurinluoto

Esiintymässä mm. Elonkorjuu, Remu&Hurriganes ja Vicky Rosti, Freeman & Menneisyyden vangit

kirvatsinjyta.fi

Porispere

Aika: 4.8. kello 16-01, 5.8. kello 13-01 ja 6.8. kello 12-18
Paikka: Kirjurinluoto

Porisperen perjantai tunnetaan raskaamman musiikin iltana, esiintymässä mm. Apulanta, Testament, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Kotiteollisuus ja Turmion kätilöt.
Lauantai mennään pääosin kovilla kotimaisilla, kuten Haloo Helsinki, Dingo, Disco Ensemble, Teflon Brothers ja J. Karjalainen.
Sunnuntain perhepäivässä potin räjäyttävät JVG, Vesala, Kasmir, Nikke Ankara ja Sanni.

www.porispere.fi

Asuntomessut 2018

Aika: 13.7.-12.8.2018
Paikka: Karjaranta

Asuntomessualueelle rakentuu omakotitaloja, kerrostaloja, rivitaloja, asuinliiketila, senioreiden hoiva-asumisen paikka sekä päiväkoti. Rakentaminen on parhaillaan menossa ja tällä hetkellä on neljä taloa pystyssä. Paikoitusalue tapahtumakävijöille on tulossa Kirjurinluodon Areenalle, josta bussikuljetuksella pääsee alueelle.

asuntomessut.fi/tulevat-messut/pori-2018


Hakusana