Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Porin seudulla rekisteröity ennätysmäärä uusia yrityksiä

Porin seudulla rekisteröity ennätysmäärä uusia yrityksiä

(09.05.2017 09:26 Marika Virtanen / päivitetty 09.05.2017 09:26)

Porin seudulla perustettiin maaliskuussa 2017 ennätysmäärä yrityksiä, peräti 80. Yli puolet yrityksistä perustettiin Yhteispalvelupiste Enterin aloittavan yrittäjän neuvontapalveluiden kautta.

– Tammi-maaliskuun aikana yrityksiä perustettiin toimialueellamme 30 % enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna, ja neuvontapalveluidemme kautta perustettujen yritysten määrä kasvoi vieläkin enemmän, 35 % viime vuodesta, iloitsee Prizztech Oy:ssä uusien yritysten tilastoinnista vastaava Merja Lehtonen.

Kasvu on ollut merkittävästi suurempaa kuin valtakunnan tasolla. Suomessa perustettiin tammi-maaliskuussa 9472 yritystä, mikä on 20 prosenttia edellistä vuotta suurempi.

Yritysten perustaminen on ollut aktiivista myös huhtikuussa. Perustettavien yritysten määrä vaihtelee kuukausittain. Samoin vaihtelevat toimialat, mille yrityksiä perustetaan. Esimerkiksi huhtikuussa on perustettu seitsemän taksialan yritystä, mutta tammi-maaliskuussa ei yhtään.

– Huhtikuussa perustettujen taksiyritysten määrä on sama kuin vuonna 2016 yhteensä. Aktiivisuuden taustalla on todennäköisesti se, että taksilupien kiintiöistä luovutaan heinäkuussa ja myös hinnoittelu vapautuu, kertoo Lehtonen.

Huhtikuussa perustetuista muista uusista yrityksistä yhdeksän tarjoaa elintarvikkeisiin liittyviä palveluita (ravintola, kahvila, kioski, elintarvikemyynti, leivonta, ym.), ja sama määrä myös asiantuntijapalveluita, koulutusta tai konsultointia. Henkilökohtaisia palveluita (esim. kauneudenhoito, eläintenhoito ja valokuvaus) tarjoaa kahdeksan yritystä, rakentamiseen liittyviä palveluita seitsemän sekä käsillä tekemiseen tai vaatteiden myyntiin liittyviä palveluita viisi. Uusia maa- ja metsätalousalan yrityksiä on perustettu neljä, samoin sosiaali- ja terveysalalle. Loput seitsemän ovat muiden toimialojen yrityksiä.

Uutisessa Porin seudulla tarkoitetaan Prizztech Oy:n toimialuetta, johon kuuluvat Pori ja Ulvila sekä Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia ja Pomarkku. Yritysrekisteriin ei kirjata asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöitä.


Hakusana