Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Taidenäyttelyitä Taidekoululla ja Poriginal galleriassa

Taidenäyttelyitä Taidekoululla ja Poriginal galleriassa

(26.05.2017 08:12 Marika Virtanen / päivitetty 26.05.2017 08:20)

Porin taidekoululla on 27.5.–18.6. nähtävillä Ekstrojen teoksista koottu näyttely. Poriginal galleriassa on vielä 30.5. asti esillä Body Works.

Taidekoululla Ekstrojen näyttely

Porin taidekoulun aikuisten iltalinjalta vuosina 2009–2016 valmistuneille on perustettu taidekoululla perjantai-iltaisin kokoontuva opetusryhmän, jota kutsutaan leikkisästi Extroiksi. Ryhmälle järjestetään vuosittain opetusta muun muassa taidegrafiikasta, piirustus-maalauksesta sekä keramiikasta. Ryhmän kokoonpano vaihtelee kursseittain; osa jäsenistä osallistuu toimintaan säännöllisesti, osa kulloistenkin resurssiensa mukaan. Yhä useampi ryhmän jäsen toimii aktiivisesti muun muassa Porin Taiteilija-seurassa, Porin taidegraafikoissa sekä Saskiat ry:ssä.

Lukuvuoden 2016–2017 aikana syntyneitä Extrojen teoksia on esillä Taidekoulun (Gallen-Kallelankatu 10) tiloissa järjestettävässä näyttelyssä 27.5.–18.6. Tila on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9-15.30 ja lauantaista sunnuntaihin kello 12-16.

Teoksiaan tuovat näytteille:
Seija Ampuja, Vera Joukovskaia, Terttu Koivusaari, Kaisu Korpela, Simo Korpela, Olga Krok, Sirpa Limnell, Satu Nissi, Heli Piittala-Virtanen, Jenni Puurila, Annemaria Silvola, Paula Soini, Airi Tarkkio, Marjatta Vehniä ja Mirja Vielmaa.

kuva Vera Joukovskaian teos.


Body Works

Body Works on kolmen taiteilijan yhteistyöprojekti, joka koostuu ruumiillisuutta kuvaavista maalauksista ja videoteoksista. Teoksia voi käydä katsomassa vielä 30. toukokuuta saakka.

Näyttely esittää ruumiin lihana ja ihona: nimettömänä, tuntemattomana, läheisenä ja omana. Liha on nimetöntä, mutta yhteistä, se on ihmisten jaettu olemus. Liha on luonnollista anarkiaa: keho karnevalisoi olemista olemalla hallitsematon, haluava ja tietävä ohi oletetun. Kehon kuvien moninaisuus ehdottaa elämää määritelmien ulkopuolella.

Teosten tekijät: Anna Tahkola, Jaana Ristola ja Sirkku Rosi.


Hakusana