Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Porin verkkosivut uudistuvat vuorovaikutuksessa käyttäjien kanssa – kumppanihaku käynnissä

Porin verkkosivut uudistuvat vuorovaikutuksessa käyttäjien kanssa – kumppanihaku käynnissä

(24.05.2017 08:05 Marika Virtanen / päivitetty 24.05.2017 08:06)

Porin kaupunki uudistaa verkkosivustonsa sisältörakenteeltaan, ulkoasultaan ja julkaisutekniikaltaan. Tavoitteena on asiakaslähtöisyys: sisältöjen löytymisen ja käytön helpottaminen.

– Nykyisellä sivustolla on 14 000 sivua. Lisäksi julkaisemme päivittäin useita juttuja. Moni kiinnostava ja kaupunkilaisille tärkeä asia jää nyt löytämättä. Uusi sivusto pyritään suunnittelemaan siten, että se palvelee parhaalla mahdollisella tavalla kaupunkilaisia ja muita tiedon etsijöitä. Kirjoitettujen sisältöjen lisäksi tietoa tullaan tarjoamaan yhä enemmän visuaalisessa muodossa, esimerkiksi videoina ja infografiikoina, viestintäpäällikkö Salla Rajala sanoo.

Uutta verkkosivustoa lähdetään kehittämään tiiviissä vuorovaikutuksessa kaupunkilaisten kanssa. Käyttäjiä osallistetaan uudistusprojektin eri vaiheissa ja suunnittelutyön edetessä.

– Uuden sivuston ensimmäinen versio julkaistaan kesällä. Kyseessä on kehitysversio, ei valmis sivusto. Se tulee ensivaiheessa sisältämään sivut ja toiminnot, jotka on suunnitteluvaiheessa tunnistettu asiakkaiden palvelun näkökulmasta merkittävimmiksi. Pidämme tärkeänä saada toteutuksesta nopeasti palautetta aidoilta käyttäjiltä. Palaute auttaa saamaan tietoa parannuksista, joita sivustolle tulee tehdä, jotta asiointi sujuu koko ajan paremmin, Rajala sanoo.

Tavoitteena on siirtää uusi sivusto pori.fi`in alkuvuodesta 2018. Tietohallintojohtaja Heikki Haaparanta kuitenkin tähdentää, ettei kyseessä ole perinteinen projekti, jonka päätyttyä sivusto on valmis.

– Sivujen käyttöä seurataan tiiviisti myös uudistuksen jälkeen ja kehittämistä jatketaan ilman erityistä takarajaa. Voisikin sanoa, ettei verkkosivusto ole koskaan valmis. Sitä voi aina parantaa.

Verkkopalvelu suunnitellaan toteutettavan monitoimittajamallilla ja avoimeen lähdekoodiin perustuvalla Drupal-järjestelmällä. Pohjana on turku.fi`in avoin lähdekoodi.

Vapaasti hyödynnettävä lähdekoodi on herättänyt laajasti kiinnostusta verkkoalustojaan uudistavien kuntien keskuudessa. Pori on käyttöönotossa pisimmällä.

– Innostuimme mahdollisuudesta päästä kehittämään huolellisesti mietittyä julkaisujärjestelmää ja testasimme sen ominaisuudet omaa toimintaamme tukeviksi kevään aikana. Yhteisen verkkoalustan hyödyntäminen tarjoaa mahdollisuuksia kuntien väliselle kehittämisyhteistyölle ja samalla järjestelmän toteutuskustannukset pysyvät kohtuullisina, Haaparanta arvioi.

Myös Pori tulee avaamaan koodinsa muiden hyödynnettäväksi.

Pori.fi:n uudistamisesta vastaavat Porin kaupungin ICT-yksikkö ja viestintäyksikkö yhdessä uusien toimialojen kanssa. Kumppaneita toteutukseen haetaan kilpailutuksella, joka on auki 5. kesäkuuta kello 12 asti.

– Puitejärjestelyyn valitaan vähintään kolme sopimustoimittajaa, mikäli kelpoisia ehdokkaita ei ole vähemmän. Tarkemmat tiedot löytyvät Hilmasta, pääsuunnittelija Kaija Laurila toteaa.


Hakusana