Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Porissa isompien teiden varrella saa ajaa mopolla kevyen liikenteen väylällä

Porissa isompien teiden varrella saa ajaa mopolla kevyen liikenteen väylällä

(30.05.2017 15:33 Marika Virtanen / päivitetty 01.06.2017 13:01)

Porissa aiemmin ei ole missään kevyen liikenteen väylällä saanut ajaa mopolla. Isompien teiden varsille on tehty nyt muutama poikkeus. Jatkossa Ulasoorista Yyteriin, Käppärästä Liikastenmäkeen sekä lentokentältä Mikkolaan mopot saavat ajaa kevyen liikenteen väylää pitkin.

– Muutokset on tehty turvallisuussyistä. Näillä teillä liikenne ja raskaan liikenteen määrä ja nopeudet ovat isoja. Kaikilla muilla seuduilla muutokset on ollut toiseen suuntaan eli mopot on siirretty pyöräteiltä ajoradoille. Pitkillä valtateillä liikkuu jalankulkijoita ja pyöräilijöitä vähemmän, eikä mopojen liikkuminen aiheuta niin paljon vaaraa, kuvailee Varsinais-Suomen ELY-keskuksen liikennejärjestelmäsuunnittelija Piritta Keto.

Kevyen liikenteen väylillä mopoilla kulkeminen ei ole sallittua, jos sitä ei ole esitetty erikseen merkillä. Poriin kyseisille teille on tulossa erilliset merkit osoittamaan ajoa.

– Mopoilla saa kuitenkin edelleen ajaa ajoradoilla. Tällä annetaan mahdollisuus, mutta ei pakoteta mihinkään. Mopoautoilla on kuitenkin edelleen ajettava ajoteillä, muistuttaa Keto.

Liikennevirastolta ilmestyi vuonna 2013 ohje "Mopon paikka liikenneympäristössä", jossa esitellään uudistetut ohjeet mopon paikalle liikenteessä. Ohjeen mukaan mopoilu olisi pyöräteillä sallittua pääsääntöisesti vain taajaman ulkopuolella valta- ja kantateiden varsilla sekä sellaisten maanteiden varsilla, joissa nopeusrajoitus on yli 80 km/h.

kuva Muuttuneet moporeitit Meri-Porissa.

kuva Muuttuneet moporeitit Länsi-Porissa, Mikkolassa ja Ulvilassa.
kuva Mopoilun salliva liikennemerkki.


Hakusana