Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > #poriuudistuu: organisaatiouudistus ja uusi kuntalaki astuvat voimaan torstaina

#poriuudistuu: organisaatiouudistus ja uusi kuntalaki astuvat voimaan torstaina

(31.05.2017 08:54 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 07.06.2017 15:59)

Tulevaisuuden Porin rakentaminen on saavuttamassa yhden tärkeän virstanpylväänsä. Sekä uusi organisaatio että kuntalaki astuvat voimaan 1.6.2017. Tällöin uudet toimialajohtajat, yksiköiden päälliköt ja toimintayksiköiden esimiehet aloittavat tehtävänsä.

Uusi Pori tarkoittaa paljon muutakin kuin organisaatiorakenteen muutosta. Esimerkiksi kaupungin hallintosääntö on uudistettu ja johtamis- ja ohjausjärjestelmää on muutettu perusteellisesti. Uusi järjestelmä on matriisipohjainen, jossa korostetaan konsernijohtamista ja samalla toimialojen substanssiosaamista sekä toimintamahdollisuuksia.

Lisäksi tuleva Pori on entistä vuorovaikutteisempi ja osallistavampi, kuten kaupunkistrategiassa ja uudessa kuntalaissakin on linjattu. Porin brändi uudistuu, ja kuntalaisten uusia vaikuttamis- ja osallisuusmahdollisuuksia rakennetaan parhaillaan. Organisaatiouudistuksen tultua voimaan työ uuden Porin eteen jatkuu edelleen tiiviisti kuntalaisten ja henkilöstön kanssa.

– Perusedellytykset uudelle Porille ovat nyt kunnossa. Kaupunki hakee uudistuneena ja tulevaisuuteen katsoen vahvaa asemaa kuntalaisten elämässä ja suomalaisessa kuntakentässä, organisaatiouudistuksen projektipäällikkö Esa Lunnevuori toteaa.

Myös uusien kaupunginvaltuutettujen valtuustokausi alkaa 1.6. Uudet kunnalliset toimielimet asetetaan pääosin kaupunginvaltuuston kokouksessa 12.6.2017.

Kuntalain muutokset lisäävät avoimuutta tiedonkulussa


Uusi kuntalaki tuo muutoksia esimerkiksi tietojen julkaisuun verkossa. Jatkossa muun muassa kaupungin kuulutukset julkaistaan ensisijaisesti sähköisellä ilmoitustaululla. Jos kuulutuksiin liittyy asiakirjoja, ne ovat nähtävillä Porinassa kuten tähänkin asti. Erityislainsäädäntöön perustuvat kuulutukset, esimerkiksi ympäristölupapäätökset, julkaistaan lisäksi perinteisellä ilmoitustaululla, joka sijaitsee palvelupiste Porinassa. Myös julkisten viranhaltijapäätösten nähtävilläolo toteutetaan verkkosivuilla 1.6. alkaen.

Lisäksi kuntalaissa erikseen määrättyjen luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden sidonnaisuustiedoista tulee julkisia. Porin uusi kaupunginvaltuusto valitsee luottamushenkilöt ensimmäisessä kokouksessaan 12.6.2017. Valituilla henkilöillä on tämän jälkeen kaksi kuukautta aikaa ilmoittaa sidonnaisuustietonsa Porin kaupungin tarkastuslautakunnalle, joka kokoaa ja tarkistaa tiedot. Tämän jälkeen sidonnaisuustiedot julkaistaan kaupungin verkkosivuilla.


Porin kaupungin uusi organisaatio kaaviona:

Kuva aukeaa suureksi klikkaamalla. Alla myös pdf-versio.

Porin kaupungin organisaatio (pdf, 0.88 Mt)

Hakusana