Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Pyörällä kulkee kaikki – Ainakin porilaiset?

Pyörällä kulkee kaikki – Ainakin porilaiset?

(05.05.2017 13:22 Marika Virtanen / päivitetty 09.05.2017 12:58)

Taas kuljetaan pyörillä. Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 6.-14. toukokuuta. Porin kaupunki on ottanut haasteen vastaan ja kaupungin työntekijät ovat sankoin joukoin lupautuneet pyöräilemään. Jopa yhteisen teeman mukaisia paitoja on hankittu.

kuva Porin kaupungilla pyöräilystä on innostuttu niin paljon, että kaupungin työtekijät ovat tilanneet itselleen Pori-henkisiä pyöräilypaitoja.

Työmatkalaisia ja koululaisia haastetaan myös taittamaan matkansa pyörillä.

– Porin kaupunki kuuluu Pyöräilykuntien verkostoon ja teemaviikolla kaikkia kaupunkilaisia kannustetaan pyöräilemään. 9. toukokuuta on pyörällä töihin -päivä ja 10. toukokuuta pyörällä kouluun -päivä, vinkkaa liikennesuunnitteluinsinööri Eija Riihimäki.

Työmatkalaisten haastepäivänä banaanipukuiset Porin liikenneturvallisuustyöryhmäläiset kannustavat porilaisia pyöräilemään jakamalla tiistaina 9. toukokuuta kello 7.30-8.30 välisenä aikana Reilun kaupan banaaneja ja kahvilippuja vilkkaimmilla pyöräteillä Yrjönkadulla, Maantiekadulla ja Paanakedonkadulla.

– Kannattaa siis hypätä pyörän selkään ja bongata banaani työmatkalla, kannustaa hyvinvointikoordinaattori Sirpa Kynäslahti.

– Reilun kaupan banaaneja jaetaan, koska kyseinen viikko on Reilun kaupan kansainvälinen teemaviikko. Porin kaupungilla on Reilun kaupan kaupungin arvonimi. Samalla viikolla muun muassa jaetaan perjantaina Reilun kaupan banaaneja Porin kouluissa, toteaa ympäristösuunnittelija Heli Välimaa.

Yksittäisten pyöräilyn teemapäivien lisäksi kaikkia koskevan haastepyöräilyn kirjauspisteet ovat jälleen ilmestyneet suosittujen pyöräilyväylien varrelle ja ovat siellä juhannukseen saakka. Kirjauspisteitä on 32.

– Haastepyöräilyn ajatuksena on aktivoida porilaisia liikkumaan ja kuntoilemaan ulkona sekä kannustaa kaiken ikäisiä harrastamaan pyöräilyä, kertoo liikunnanohjaaja Pasi Pihlavisto.

Lisätietoa Porin haastepyöräilystä, kirjauspisteistä ja niiden sijainnista löytyy vapaa-aikaviraston nettisivuilla www.pori.fi/vapaa-aika/haastepyoraily. Kirjauspisteelle nimensä jättäneet osallistuvat arvontaan, joka suoritetaan kampanjan jälkeen.

Millaiset ovat Porin pyöräilyolosuhteet?

Valtakunnallisena tavoitteena on lisätä jalankulku- ja pyöräilymatkoja 20 prosenttia vuoden 2005 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Porin kaupungin katu- ja puistosuunnittelu on teettänyt diplomityön Porin jalankulku- ja pyöräilyolosuhteiden parantamisesta.

– Diplomityössä selviää, että Porissa liikutaan keskimääräistä enemmän henkilöautolla ja pyörällä sekä keskimääräistä vähemmän kävellen ja joukkoliikenteellä. Porissa koetaan pyöräilijöiden liikenneturvallisuustilanteen kehittyneen epäsuotuisasti valtakunnalliseen tasoon verrattuna, sanoo Riihimäki.

Diplomityö esitellään 9. toukokuuta kello 13.00 kaupungintalolla valtuustosalissa.


Hakusana