Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Reiluja herkkuhetkiä porilaisille

Reiluja herkkuhetkiä porilaisille

(08.05.2017 08:25 Marika Virtanen / päivitetty 08.05.2017 10:12)

Tällä viikolla 8.-14. toukokuuta ympäri maailmaa vietetään reiluja herkkuhetkiä ja tehdään tutuksi Reilua kauppaa. Porissa kampanjaan osallistuvat muun muassa kaikki koulut, seurakuntia sekä ravintoloita ja kahviloita.

– Tiistaiaamulla 300 työmatkapyöräilijällä on mahdollisuus täydentää aamupalaansa Reilun kaupan banaaneilla Yrjönkadun, Maantiekadun ja Paanakedonkadun pyöräteillä. Samoin banaaneja tarjotaan perjantaina jälkiruoaksi 8 500 porilaiselle koululaiselle, kertoo ympäristösuunnittelija Heli Välimaa.

Äitienpäivänä Teljän seurakunnan kirkkokahvien teemana on Reilu herkkuhetki ja seurakunnan kuoron perjantai-illan juhlakonsertin yhteydessä nautitaan Reilun kaupan kahvia ja teetä. Seurakuntien ohella niin ikään kahviloita ja hotelleja on ilmoittautunut mukaan kampanjaviikolle Reilun kaupan kahvin merkeissä.

– Porin Reilun kaupan kaupungin kannatustyöryhmä on myös haastanut kaikki kaupungin työntekijöiden kahvihuoneporukat mukaan reiluun herkutteluun. Kahvitauolla voi olla tarjolla esimerkiksi Reilun kaupan raaka-aineista valmistettua jäätelöä, kakkua, keksejä tai suklaata. Lisäksi kuka tahansa voi osallistua sosiaalisessa mediassa toteutettavaan valtakunnalliseen #reiluherkkuhetki -kuvakilpailuun ja voittaa Reilun kaupan herkkuja. Kilpailu on käynnissä 8.-14. toukokuuta., kuvailee Välimaa.

Reilut herkkuhetket ovat osa kansainvälistä World Fairtrade Challengea. 13. toukokuuta on kansainvälinen reilun kaupan päivä ja sen kunniaksi ympäri maailmaa järjestetään erilaisia Reilua kauppaa esille nostavia tapahtumia. Porin kaupunki on saanut Reilun kaupan kaupungin arvonimen vuonna 2008.

Lisätietoja #reiluherkkuhetki -kuvakilpailusta

World Fairtrade Challenge kotisivu

kuva

Hakusana