Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Torimiitti mopoautoille ensimmäisen kerran porissa lauantaina

Torimiitti mopoautoille ensimmäisen kerran porissa lauantaina

(22.05.2017 08:46 Marika Virtanen / päivitetty 22.05.2017 08:46)

Torimiitti on mopoautoilijoille suunnattu tapahtuma, joka koostuu miitistä ja kulkueesta. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös kaksipyöräiset. Lisäksi kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita ihastelemaan Torimiittiin osallistuneita kulkupelejä lauantaina 27. toukokuuta.

– Kauppatorille ajetaan saapumisaikana kello 14.30-15.30 Eteläkauppatorin puolelta (Keskusapteekin paikkeilta) liikenteenohjaajien saattelemana. Miittiaika on kello 15.30-16.50, jolloin ohjelmassa on mm. Porin Liikenneopiston taitoajorata, kilpailuja, Jussin Moottori- ja Laitehuollon uuden mopoauton esittelyä, vapaa-aikaviraston nuorisoyksikön Nuokkapakun aktiviteetteja sekä Konepyöräklubin ja Poliisin toiminnan ja kaluston esittelyä. Loppuhuipentuma on kello 16.50 alkaen letkassa ajelu kaupungin halki päättyen Tikkulan ABC:lle noin klo 18.00, kertoo Käviksen toiminnanjohtaja Kirsi Sainio-Lehtimäki.

Porin mopo- ja piikkimiittien edustajien Aleksi Iiliäisen ja Topi Kaikun suunnittelema ajoreitti sai heti Poliisin ja liikenteenohjauksesta vastaavien konepyöräklubilaisten varauksettoman hyväksynnän.

– Reitti on helppo ja turvallinen ajaa. Kauppatorilta suunnataan nokka kohti Porinsiltaa, jonka jälkeen tehdään pieni lenkki joen pohjoispuolella ja palataan Linnansiltaa takaisin. Aittaluodon ja Herralahden kautta ajetaan Itsenäisyydenkadun liikenneympyrään, josta jatketaan matkaan pitkin Kuninkaantietä ja Presidentinpuistokatua, ohitetaan Poliisilaitos ja suunnataan kohti Karjarantaa. Reitti päättyy ABC Tikkulaan, kertovat Iiliäinen ja Kaiku.

Kulkuetta liidaa Poliisin 549 kuutioinen nelipyörä eli Polaris Sportsman 550 E mallinen L7e-luokan ajoneuvo, joka maastoajoneuvoista poiketen on hyväksytty ja tarkoitettu tieliikenteeseen, vaikka se pärjää myös maastossa.

– Letkaan saavat liittyä vain Torimiitissä olleet, joten torilla tavataan, kutsuvat Iiliäinen ja Kaiku.

Torimiitti on yksi Porin kävelykadun 40-vuotisjuhlavuoden ja Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista. Torimiitin järjestää Kävis / Satakunnan Viikko yhdessä kumppaniensa kanssa: Suomi 100 / Satakuntaliitto, Poliisi, Porin kaupunki / Liikennesuunnittelu ja Vapaa-aikaviraston nuorisoyksikkö, Liikenneturva, WinNova, Konepyöräklubi Ry, Mopo- ja piikkimiitti ja Porin Liikenneopisto.Hakusana